Form Açma sorununa çaözüm bulamadım

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Mehaba arkadaşlar benim bir sorunum vardı hala da devam ediyor. Benim yaptığım hesap programımda Ana sheette 1 adet buton var. Bunu tıklayınca bir form açılıyor bazı veriler girerek hesaplama yaptırıyorum. Ancak bütün bunları yapabilmem için önce Excel VBA Kod penceresini açmam gerekiyor. Excel VBA Kod penceresini açmadan "Formu Aç" butonunu tıkladığımda "Microsoft Excel Bir sorunla karşılaştı kapatmak gerekiyor....." diye uyarı çıkıp kapanıyor. Bu Sorunu nasıl çzöebilirim arkadaşlar...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
arkadaşım dosya eklemeden çözüm istemekte sorun evet, eklemek isterdim ama
* dosyam çalıştığım şirkete ait bilgiler içeriyor
* dosyam 16 mb boyutunda
* bilgisayarlarımız izleniyor :(

Excel Vers. ve Dili
türkçe
nedesek o zaman boş
16 mb excel çok büyük bir defa söliyim
herhalde sayfada aşırı formuller var
büyük ihtimalle kodlarında bir hata var
onuda dosyanı görmeden sölemek gerçekten zor

Excel Vers. ve Dili
türkçe
birde şunu dene istersen aklıma geldi şöle olabilir
butona sağ tıkla makro ata de
ve ordaki makrolardan
userformu açan makroyu seçip tamam
de
büyük ihtinalle sorunun budur

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Bu problemle ben de kendi programımda uzun sure bogusmustum... Kod hatası ve her seferinde hatalı yeri gosteriyordu da ben kodları cozemiyordum. Sonucta kodların o bolumunu ornekledim ve arkadaslar sagolsun " " 'dan olusan hatayı duzeltti .
Sende de bu sekilde kucuk ama sonucu kotu kod hatası oldugu kesin.. F8le adımlayarak yerini bulabilirsin

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Parlamenn butona yeniden makro atadım ama işe yaramadı. f8 ile takip ettim. anlayamadığım şekilde bazı yerleri sarı gösterdi. Yarın dosyayı sadeleştirip göndermeye çalışacağım. Parlemenn dediğin gibi dosyada yaklaşık 10 sütun x400 satır var. 4-5 sütunda formül var... dosya baya yüklü yani. Malzeme hesap programı bu. o yüzden çok fazla madde ve formül var....

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Arkadaşlar sağolun....sorunlu dosyamın boyutunu küçültüp sizlere göndereyim derken sorunun kaynağını F8 yöntemiyle bulup çözdüm. Tabi bazı sorgulardan vazgeçip silmek zorunda kaldım ama çok da önemli değillerdi. Tekrar teşekkür etmek istiyorum ilgilenen arkadaşlara...

aliakgul

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-08-2025
Şunu da deneyebilirdin: Sorun veren kodları kopyalayıp buraya aktar. İhtimal o ki; formun açılışında bazı kodlarda döngü oluşuyor. En azından bu döngüleri denetle...

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
sn. Aliakgul, tahmininizde sanırım haklısınız. Çünkü birkaç texbox verileri birbirinden alıyordu. Bu döngülerde hata veriyordu. Bunları kaldırınca düzeldi. Bir ara vaktim olduğunda o sorguları yeniden yazacağım. Teşekkürler...