Formattan sonra excel dosyasını açamıyorum

Excel Vers. ve Dili
M.excel 2002(10.6816.6817)SP3
Türkçe
selam arkadaşlar .Beni yeni üye oldum.Çok önemli bir sorunum var lütfen hocalarımdan yardım bekliyorum.Önemli bazı bilgilerimi kaydettiğim bir excel dosyasını formattan sonra açamıyorum.'excel ...xls belgesine ulaşamıyor.salt okunur veya şifrelenmiş olabilir' diyor.Formattan önce ben şifrelemiştim ve şifreyide biliyorum ancak belgeyi açtığımda normalde bana şifreyi sorardı.Şimdi ise bu uyarı çıkıyor tamam tuşuna bastığımda 'erişim hatası...xls' diyor. lütfen bu belgeyi nasıl açabilirim.Bütün alacak verecek hesaplarım burda ve başka yedeğimde yok yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler...

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Dosyanız bozulmuş olabilir. Öncelikle şunu belirteyim önemli dosyalarınızın yedeğini almalısınız.
eğer dosyanız bozulmuşsa onarmayı deneyin.
Dosyanızı açın.
Başlat/Programlar/Microsoft Office Araçları/Microsoft Office Uygulama Kurtarma'yı seçin yönergeleri takip edin, dosyanızın onarılmasını bekleyin.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
hemen deneyeceğim.İnşallah olur teşekkur ederim

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
söylediklerinizi denedim.Bir süre bekledikten sonra işlem bitti ve tekrar belgeyi açmaya çalıştım.Bu defa son yapılan değişiklikle bir dizi hata oluştu yinede açmak istermisiniz'e evet dedim . sonar aynı baştaki hatayı 'dasya adı.xls belgesine ulaşamıyor.salt okunur veya şifrelenmiş olabilir diyor tamama basıyorum bu defa erişim hatasını veriyor ne yapmalyım..

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Dosyanızın yedeğini aldınız umarım.

Dosyanızda makro var mı? Eğer varsa makro güvenlik düzeyini yüksek ayarlayarak makroların çalışmasını engelleyin.

Eğer olmadıysa Excel onarma programları var, bu programlarından birini kullanarak dosyanızı kurtarmayı deneyin.(Bu programları program tanıtım sitelerinde bulabilirsiniz.)
Şimdilik aklıma başka birşey gelmiyor.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
bana bir program ismini soyleyebilirmisiniz ona gore google de aratirayim.Bu execl belgesini acmak zorundayim ayrica yedegini aldim.Arica bu belge tasinmaya karsida korunmus durumda ne kopyalayabiliyorum nede tasiyabiliyorum yardiminizi esirgemeyin lutfen.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
sayın arkadaşım alpi, verdiğiniz linkten excel kurtama programını indirip çalıştırdım.Bir kaç işlem yaptıktan sonra kurtarılan belge ısmın karşısında status kısmında failed yazıyor. İşlem yapılan yerde ise rapor sırasıyla 'Analyzıng header' hemen altında Error found in Header' ve bununda hemen altında 'extracting data' yazıyor. İng. iyi değil ama anladığım kadarıyla benim sorunlu excel belgesini hala hala kurtarmış değilim ve belgeyi açamıyorum.Bu konuda fikri olan arkadaşlar ve fikir ve yardımını esirgemeyen alpi kardeşe teşekkürlerimi borç bilir ve yardımlarınızı bekliyorum.Sayın Hocalarım bu benim için çok ama çok önemli lütfen bu belgeyi açmamı sağlayın...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2000 - Türkçe
Sayın, Trylab eğer bulabilirsen birde -File Repair Studio 2005- proğramıyla denemeni tavsiye ederim.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
sağol melih kardeş hemen bunu deneyeceğim..

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Arkadaşlar bu excel dosyasını tüm uğraşlara rağmen açamadık.Belgeyi açmaya çalışırken şöyle bir uyarı veriyor. excel 'belge ısmı .xls belgesine ulaşamıyor.salt okunur veya şifrelenmiş olabilir diyor. Yani bu durumda excel klasöre ulaşamıyor anladığım kadarıyla.Öyleyse varsa farklı programlar deneyerek excelin bu belgeye ulaşabilmesini sağlamalıyım. Melih kardeşin söylediği file repair studio 2005 programını aratırdım ama bulamadım.Sizin bildiğiniz program veya çevrenizde bu işle ilgilenen dostlar varsa belki bir yardımları dokunur.Lütfen bu belgeyi açmamı sağlayın..

Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2010
konunun ortasında msn den görüşelim ... oldumu bu şimdi sizden başka sorunu olan yok mu???

acil yardımmmm.!!!

arkadaşlar aynı sorun benimde başımda .çok önemli hesaplarımı tuttuğum excel dosyalarımı önceden bir programla şifrelemiştim. dosyaların d de yedeğini alıp bilgisayara format attım. şu an dosyalar açılmıyor taşınmıyor koplayanmıyor değiştirilmiyor. salt okunur veyaşifrelenmiş olabilir diye uyarı alıyorum.
birsürü forumda araştırdım çok önemli sitelerde bunun bi yolu yok deniyor.ama bence mutlaka bir yolu olmalı.

yardım ederseniz çok ama çok sevinirim hatta bir bedeli varsada ödeyebilirim.
şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
formattan sonra dosyayı açamıyorsanız formatı hangi sürücüye attınız? C'ye format attığınızda mevcut dosya silineceğinden sizin dosyanız D sürücüsünde olsa gerek. veya taşınabilir bir sürücüde kopyası olmalı. taşınabilir sürücüde ise dosya zarar görmüş olamaz, D de ise harddisk zarar görmüş olabilir.
siz dosyanızı taşınabilir sürücüye kopyalamışsanız, dosya adında türkçe karakterler varsa açılmayabilir.
dosyayı masaüstüne kaydedip adını değiştirerek açmayı denediniz mi?
başka bir makinede açmayı denediniz mi?
mesela osif 2007 ile kaydetmiş olup sonradan ofis XP mi kurdunuz?
internetten bir dosya ya da program aradığınızda genelde kaynaklar dosya paylaşım siteleridir. repidshere de paylaşıma sunulmuş ise aşağıdaki adresten bulabilirsiniz. www.rapidreactor.net bu sitede rapidshere de paylaşıma sunulmuş her dosyaya ulaşma şansınız var, aradığınız şeyin adını tam olarak biliyorsanız hemen indirebilirsiniz.

merhaba
formattan sonra dosyayı açamıyorsanız formatı hangi sürücüye attınız? C'ye format attığınızda mevcut dosya silineceğinden sizin dosyanız D sürücüsünde olsa gerek. veya taşınabilir bir sürücüde kopyası olmalı. taşınabilir sürücüde ise dosya zarar görmüş olamaz, D de ise harddisk zarar görmüş olabilir.
siz dosyanızı taşınabilir sürücüye kopyalamışsanız, dosya adında türkçe karakterler varsa açılmayabilir.
dosyayı masaüstüne kaydedip adını değiştirerek açmayı denediniz mi?
başka bir makinede açmayı denediniz mi?
mesela osif 2007 ile kaydetmiş olup sonradan ofis XP mi kurdunuz?
internetten bir dosya ya da program aradığınızda genelde kaynaklar dosya paylaşım siteleridir. repidshere de paylaşıma sunulmuş ise aşağıdaki adresten bulabilirsiniz. www.rapidreactor.net bu sitede rapidshere de paylaşıma sunulmuş her dosyaya ulaşma şansınız var, aradığınız şeyin adını tam olarak biliyorsanız hemen indirebilirsiniz.
sabahtan beri araştırma yapıyorum.ama sizin bahsettiğiniz gibi bir sorun değil zannedersem .
dosyalar yeşil renk almış.sadece benim başımada gelmemiş anlaşılan.
ilginiz için teşekkür ederim.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
dosya adlarının yeşil olması, benim makinede eski sürüm dosyalarda oluyor. ama nedenini bende bilmiyorum. internette bir program arayacaksanız www.rapidreactor.net ilk bakmanız gereken site. uygun programı bulursanız adını bizimlede paylaşırsanız sevinirim.