Formda Sil Sorunu

Excel Vers. ve Dili
Ms Excel 2003 Türkçe
UserFormdan Veri Silemiyorum

Merhaba hocalarım ve arkadaşlar
Hazırladığım Userform Listesinde sil komutu ekledim. Fakat bir sorun veriyor ve bu sorunu combobox a yönelik veriyor. Sorunu nasıl çözeceğime dair hiçbirşey bulamadım. Dosyayı ekte verdim yardımcı olursanız minnettar olurum.
Ayrıca formda bilgi girerken Comboboxa listede olmayan bir veri yazdığımda hata veriyor bunun sebebi ne olabilir acaba

Son düzenleme:

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
.....Hazırladığım Userform Listesinde sil komutu ekledim. Fakat bir sorun veriyor ve bu sorunu combobox a yönelik veriyor. Sorunu nasıl çözeceğime dair hiçbirşey bulamadım..........
Dosyanızdaki sil butonunda herhangi bir kod mevcut değil.

Ayrıca formda bilgi girerken Comboboxa listede olmayan bir veri yazdığımda hata veriyor bunun sebebi ne olabilir acaba
Vermesi gayet doğal Comboboxın change olayına yazdığınız kodlar daha ilk karakteri girer girmez çalışır, comboboxta olmayan bir veri girdiğinizde listindex değeri olmayacağı için Cells(ComboBox2.ListIndex + 1, 1).Select satırında hata verecektir. Bence elle girişi engelleyin.

Excel Vers. ve Dili
Ms Excel 2003 Türkçe
levent hocam öncelikle ilginize teşekkürler
kod yazarken commandbutton6 yerine 5 yazmışım.ama sorunu hallettim
comboboxa veri girişini engellemek için forumda daha önce verilen kodları denedim fakat yine aynı hatayı veriyor. acaba comboboxta sadece verileri seçip hiç değer girememek mümkün olabilirmi?
Şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Ekli dosyayı inceleyin, kodlarınızda biraz düzenleme yaptım.

Excel Vers. ve Dili
Ms Excel 2003 Türkçe
Hocam çok çok teşekkür ederim.
Yazdığınız kodları inceliyorum ve nasıl bir mantık kurduğunuzu anlamaya çalışıyorum. Gerçi daha işin çok çok başındayım ama sizin gibi değerli insanlar sayesinde kendimi geliştirdiğimi farkediyorum. Hocam affınıza sığınarak ve değerli vaktinizi almamak kaydı ile sizden yaptığım mantık hatasını bir iki cümleylede olsa açıklamanızı isteyebilirmiyim. Çok sağolun sizler her sorunumda yardımcı oluyorsunuz fakat amaç öğrenmekse hatamı bilmek ve doğrusunun ne mantıkta hazırlanması gerektiğini bilmek isterim.
tekrar çok teşekkürler

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Rica ederim. Öncelikle şunu belirteyim kodlarınızda bir mantık hatası yoktu sadece hata vermeye müsait bir kod yapısı kullanmışsınız. Eğer comboboxa sayfa ile aynı sırada ve sayıda veri alıyorsanız, satır nosu olarak comboboxın listindex (yani seçilen verinin comboboxtaki satır değeri-sıfırdan başlar) değerini kullanabilirsiniz. Böylece select gibi komutlar kullanmanıza gerek kalmaz. Bende bu mantığı kullandım.

Excel Vers. ve Dili
Ms Excel 2003 Türkçe
Anladım hocam Yani en azından şimdi daha iyi karşılaştırabilirim.
İlginize ve alakanıza tekrar tekrar teşekkürler