formdan text çağırarak texten veriyi exele import etmek??

Excel Vers. ve Dili
2000 tr
VB de form üzerinde import butonundan bir *.txt seçip ok lediğimde text içerisindeki verileri doğrudan mevcut olan excel dosyasının "Sayfa1" A1 sutunundan başlayarak sıralı olarak aktarabilirmiyim.

*.txt içeriği

aaaa
bbbb
ccccccc
dddddd

excele aktarımı text içerisindeki herbir satırı a sutunundaki satırlara (aaaa=A1)
olacak şekilde aktarımım mümkünmüdür.

Mümkünse

"Dosya1"
import>browse>1.txt seçip yükle dediğimde 1.txt adlı dosya harici yükleme yapmayacak 1.txt Sayfa1 A1 den itibaren sıralı olarak aktarılacak

"Dosya2"
import>browse>1.txt seçip yükle dediğimde 2.txt adlı dosya harici yükleme yapmayacak 1.txt Sayfa2 A1 den itibaren sıralı olarak aktarılacak

Nasıl yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum

Teşekkürler....

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
iyi günler excelde menülerde veri/dışverial/metin dosyası diyerek kendin hangi text dosyasını seçersen onu sayfanın a1 hücresine veya istediğin hücreye aktarır

Excel Vers. ve Dili
2000 tr
Vb 6 dan excele aktarım yapıyorum. Söylemiş olduğunuz özellik zaten excelde mevcut.Haberdarım :)

Teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
2000 tr
VB de form üzerinde import butonundan bir *.txt seçip ok lediğimde text içerisindeki verileri doğrudan mevcut olan excel dosyasının "Sayfa1" A1 sutunundan başlayarak sıralı olarak aktarabilirmiyim.

*.txt içeriği

aaaa
bbbb
ccccccc
dddddd

excele aktarımı text içerisindeki herbir satırı a sutunundaki satırlara (aaaa=A1)
olacak şekilde aktarımım mümkünmüdür.

Mümkünse

"Dosya1"
import>browse>1.txt seçip yükle dediğimde 1.txt adlı dosya harici yükleme yapmayacak 1.txt Sayfa1 A1 den itibaren sıralı olarak aktarılacak

"Dosya2"
import>browse>1.txt seçip yükle dediğimde 2.txt adlı dosya harici yükleme yapmayacak 1.txt Sayfa2 A1 den itibaren sıralı olarak aktarılacak

Nasıl yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum

Teşekkürler....

Yukarıda Yazmış olduğum şartları azda olsa sağlayabildim fakat sorunlar var

Private Sub Command3_Click()
Dim filetoopen As Variant

ChDrive "C"
ChDir ("C:\")
filetoopen = Application.GetOpenFilename("Text Files (*.txt), *.txt, Excel Files (*.xls), *.xls, All Files (*.*), *.*")

If filetoopen <> False And filetoopen <> "" Then
Workbooks.OpenText FileName:= _
filetoopen _
, Origin:=437, StartRow:=1, DataType:=xlDelimited, TextQualifier:= _
xlDoubleQuote, ConsecutiveDelimiter:=False, Tab:=True, Semicolon:=False, _
Comma:=False, Space:=False, Other:=True, OtherChar:="~", FieldInfo:=Array(Array(1, 1), _
Array(2, 1), Array(3, 1), Array(4, 3), Array(5, 1), Array(6, 1), Array(7, 1), Array(8, 1), _
Array(9, 1), Array(10, 1), Array(11, 1), Array(12, 3), Array(13, 9), Array(14, 9), Array(15 _
, 9), Array(16, 9), Array(17, 9), Array(18, 9), Array(19, 9), Array(20, 9), Array(21, 9), _
Array(22, 9), Array(23, 9), Array(24, 9), Array(25, 9), Array(26, 9), Array(27, 9), Array( _
28, 9)), TrailingMinusNumbers:=True
End If

Dim wb As Object
Set xls = CreateObject("Excel.Application")
Set wb = xls.Workbooks.Open("C:\xx.xls")
With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:="TEXT;C:\deneme.txt", Destination:=Range("A1"))
.Name = "deneme"
.FieldNames = True
.RowNumbers = False
.FillAdjacentFormulas = False
.PreserveFormatting = True
.RefreshOnFileOpen = False
.RefreshStyle = xlInsertDeleteCells
.SavePassword = False
.SaveData = True
.AdjustColumnWidth = True
.RefreshPeriod = 0
.TextFilePromptOnRefresh = False
.TextFilePlatform = xlWindows
.TextFileStartRow = 1
.TextFileParseType = xlFixedWidth
.TextFileTextQualifier = xlTextQualifierDoubleQuote
.TextFileConsecutiveDelimiter = False
.TextFileTabDelimiter = True
.TextFileSemicolonDelimiter = False
.TextFileCommaDelimiter = False
.TextFileSpaceDelimiter = False
.TextFileColumnDataTypes = Array(1, 1, 1, 1, 1)
.TextFileFixedColumnWidths = Array(13, 11, 20, 16)
.Refresh BackgroundQuery:=False
End With
End Sub

import ettiğim text saltokunur olarak açıyor text isminde mevcut olan xls dosyama kayıt yaparken yeni çalışma kitabı acıyor ve textin ismini alarak text import edio ama arka planda açık kalıo ekrana gelmesede excel dosyam
excel dosyasını actığımda text adında çalışma kitabıyla beraber açılıo off çok mu karıştırdım:)
o yüzden düzenleyemedim yardımcı olursanız sevinirim
Teşekkürler...