Formlar menüsündeki ve çizim menüsündeki objeleri visual basic içinden yönetmek...

Excel Vers. ve Dili
2003
Xp
Türkçe
İngilizce
Merhabalar...

Formlar menüsündeki "düğme" "değerdeğiştirici" "onay kutusu" "seçenek düğmesi" "etiket" gibi kontrollerde denetime ve çizim kutusunda bulunan "oval" "dikdörtgen" "çizgi" veya "otomatik şekiller" in denetimine nasıl ulaşırım. Mesela bir "düğme 1" oluşturup "kodu düzenle" seçince visual basic modül kod satırlarında "Sub Düğme1_Tıklat() End Sub" hemen oluşuyor. Ama denetimlerinin nasıl olacağını bilmediğim için kod yazamıyorum. bunlarla ilgili bilgi verebilir misiniz?

İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
araç çubukları

arkadaşım bu bahsettiğin araçların kodları şu yolla düzenleyebilirsin:
araç çubukları - formlar
ve istediğin aracı çizip formlar araç çubuğunda "kodu görüntüle olayına tıklarsan o araçla ilgili kod hemen önüne gelecektir"
iyi çalışmalar...

Excel Vers. ve Dili
2003
Xp
Türkçe
İngilizce
"değerdeğiştirici1.değer=15" ...

Sevgili emrexcel123;

Kodu düzenle olayını biliyorum zaten. Ben örneğin bir "değer değiştirici" eklediğimde yani bir "spin button" eklediğimde nasılki VBA da "spinbutton1.value=15" şeklinde kodlayabiliyorsak, aynı biçimde "değerdeğiştirici1.değer=15"
kullanmak istiyorum ama olmuyor. Yani ya denetim kutusundaki VBA öğeleri gibi bu form öğeleri kullanılamıyor, yada farklı bir yazılım biçimi var ve ben bunu öğrenmek istiyorum.

yine de ilgine teşekkür ederim.

iyi çalışmalar...

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu nesnelere denetim araç kutusundaki nesneler gibi kolay kod yazamazsınız. Eğer nesneyi seçip üzerinde sağ-klik yapıp parametrelerini ayarlarken makro kaydet işleminide yaparsanız gerekli kodları elde edebilirsiniz. Örneğin, bu yöntemle elde edilen kodlar aşağıdaki gibidir.

Kod:
ActiveSheet.Shapes("Spinner 1").Select
    With Selection
        .Value = 1
        .Min = 1
        .Max = 100
        .SmallChange = 1
        .LinkedCell = "$A$1"
        .Display3DShading = True
    End With

Excel Vers. ve Dili
2003
Xp
Türkçe
İngilizce
Okey...

Sayın Leventm;

Çok teşekkür ederim. O yöntemi denememiştim.
Açıklamanıza çok teşekkürler.

O kadarı bile işimi görecektir.

İyi çalışmalar...