Formül atarken indis sayısı sayma problemi

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba,

Excelde örneğin bir düşeyara fonksiyonu kullanırken şimdiye kadar hep sütun indis sayısını sütunları veya işte satırları seçerken küçük bir rakam sayardı. Yani ne kadar sütun seçtiysem otomatik seçerken sayardı. Ekte yer verdiğim resimde soru işareti koyduğum yere bir rakam yazardı. Bir süredir saymıyor ben kendim manuel saymak zorunda kalıyorum. Bunun çözümü nedir acaba?..

Umarım anlatabilmişimdir.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Merhaba,

Excelde örneğin bir düşeyara fonksiyonu kullanırken şimdiye kadar hep sütun indis sayısını sütunları veya işte satırları seçerken küçük bir rakam sayardı. Yani ne kadar sütun seçtiysem otomatik seçerken sayardı. Ekte yer verdiğim resimde soru işareti koyduğum yere bir rakam yazardı. Bir süredir saymıyor ben kendim manuel saymak zorunda kalıyorum. Bunun çözümü nedir acaba?..

Umarım anlatabilmişimdir.

Teşekkürler.
Merhaba
Tablo_dizisi'ni seçerken sütun başlıklarını kullanmışsınız.
Du durumda A:E gibi görünür,
Tablo aralığını seçerseniz A1:E10 gibi görünecektir.

Sadece A sütununu seçtiğiniz halde A:E gibi görülüyorsa; listenin altında bir yerlerde A:E arasında birleştirilmiş hücreler vardır.

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba
Tablo_dizisi'ni seçerken sütun başlıklarını kullanmışsınız.
Du durumda A:E gibi görünür,
Tablo aralığını seçerseniz A1:E10 gibi görünecektir.

Sadece A sütununu seçtiğiniz halde A:E gibi görülüyorsa; listenin altında bir yerlerde A:E arasında birleştirilmiş hücreler vardır.
Dostum teşekkürler. Fakat sorun o değil. Düşeyara formülünü örnek verdim ben sadece. Sorun mouse ile sütun seçerken kaç tane sütun seçtiğini o soru işareti koyduğum yere rakamlar yazardı o çıkmıyor onun çözümünü arıyorum.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Merhaba

Formül çubuğunun solundaki Ad Kutusu'nu kapatmışsınız.
Fx yazısının en solunu çift tıklayın veya fareyle tutarak sağa doğru çekin.