Formül Kopyalaması

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Ekteki dosyada yer alan ÖRNEK isimli belgede "F'' sütununda bazı formüller var. Benim problemim bu formülleri aşağıya ve yana doğru kopyalamak. Aşağıya doğru kopyalarken ÖRNEK dosyada da yer aldığı gibi formülün =E3*(B3*D3), =E4*(B4*D4)… devam etmesini; yana doğru birer sıra atlayarak kopyalarken de =E4*(B4*D4), G4*(B4*D4), I4*(B4*D4), K4*(B4*D4)... devam etmesini istiyorum. Sütunlarda yer alan formüllere $ işaretini ekleyip formülü =E4*($B$4*$D$4) şeklinde düzeltince yana doğru kopyalamada amacıma ulaşıyorum ama bu seferde aşağıya doğru istediğim formül olmuyor. Aşağıya doğru kopyalamada B ve D sütunlarının yanlarındaki satır numalararı 3, 4, 5, 6... diye devam etmesi; yana doğru koyalarken de formüldeki B ve D sütunlarının sabit kalması gerekirken bu seferde onlar sabit kalmıyor. formülü ne şekilde düzenlemem gerekiyor bilemedim.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

=E3*($B3*$D3)

İstediğiniz bu mu?

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Ömer bey çok teşekkür ederim. Tam aradığım buydu sağolun.

Excel Vers. ve Dili
office 2003 ingilizce
A2 hücresinde =sayfa1!A2 gibi bir formül var bunu aşağı ve yana çekince hep =sayfa1!=A2 geliyor. Nasıl düzeltebilirim acaba?

Excel Vers. ve Dili
2003
Xp
Türkçe
İngilizce
Formülünüz içindeki $ işaretlerini temizleyin. Ondan sonra sağ altından tutup sağa sola çetiğinizde doğru hücreleri gösterecektir.

Excel Vers. ve Dili
office 2003 ingilizce
Formülüm =Sayfa1!$A$2. Bunu aşağı doğru Sayfa1!$A$3, Sayfa1!$A$4.... yandaki hücreler için Sayfa1!$B$2 Sayfa1!$C$2 haline getirebilmek.

Excel Vers. ve Dili
2003
Xp
Türkçe
İngilizce
Dostum;

Cevabı okumadan sadece soru sormaya odaklandığını düşünüyorum.

Formülündeki $ işaretlerini temizle. Yani formülünü '=sayfa1!$A$2' den '=sayfa1!A2' şekline çevir. İstediğin sağa sola çekme işinde hücre adresleri istediğin gibi güncellenecektir.

Excel Vers. ve Dili
office 2003 ingilizce
Okudum hocam. Öyle yapınca hücredeki formüller sabitlenmiyor. Ben sabitlemeye çalıştığım için $ kullanıyorum. Diğer hücreleri de sabitleyim kolay olsun diye sağa, sola aşağı çekiyorum ama aynısı geliyor demek istemiştim.