Formül sonucu boş olan hücreler yazdırılmasın istiyorum

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
SELAAMUN ALEYKUM

Ekteki dosyada sarı ile boyanmış hücrelerde formül vardır. yazıcıdan döküm almak istediğimde birkaç sayfa çıkartıyor. Bunun sebebi formüller 1 sayfayı açtığı için. ( baskı ön izleme ile görebilirsiniz) Ama ben ekranda görünen 1 sayfalık kısmı çıktısını almak istiyorum. Sakın bana yazdırma ayarlarından 1 den 1 e kadar yazdır demeyin. başka bir yolu varsa ve söylerseniz sevinirm. Saygılarımla.
excel.web.tr ile nice mutlu ve huzurlu senlere.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2007/2010 eng
A. SELAM
excel sag alt kisimda "sayfa sonu onizleme" ye tiklan. bu gorunumde sayfa sinirlarini gorebilirsiniz.
mavi cizgilerden istediginiz ayarlamayi yapabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24/05/2018
SELAAMUN ALEYKUM

Sakın bana yazdırma ayarlarından 1 den 1 e kadar yazdır demeyin. başka bir yolu varsa ve söylerseniz sevinirm. Saygılarımla.
excel.web.tr ile nice mutlu ve huzurlu senlere.
Görünüm>sayfaönizleme buradan sayfa ayarlarını yapabilirsiniz
Not yazdırma ayralarından değil :)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
öncelikle ilginiz için teşekkürler. onu biliyorum fakat yazdırma ayarlarından ayarlamak daha kolay. sayfasonu önizleme ile sınırları ile sürekli oynamak gerek. Bunu kullanacak arkadaş pek anlamaz öyle şeylerden. ekteki dosyaya bakarsanız tarih sütununa veriler girildikçe bağımlı hücreler (koşullu biçimlendirme) aktif hale geliyor. hal böyle olunca satır sayısı artmakta. sayfa sonu ön izleme ile sınırlanan çizginin dışına taşmaktadır. Başka önerileriniz varsa paylaşmanızı rica ederim.

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2010
24/05/2018
öncelikle ilginiz için teşekkürler. onu biliyorum fakat ..
. Bunu kullanacak arkadaş pek anlamaz öyle şeylerden.
Başka önerileriniz varsa paylaşmanızı rica ederim.
Makro ile olurmu ?
Dosyayı incelermisin

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Selaamun Aleykum

Office 2007 kullanıyorum

Makro olayını ben de düşünmüştüm ( teşekkürler). Fakat makro ile bir sıkıntım var.

"Bu çalışma kitabı VBA projesi, ActiveX denetimleri ve programlanabilirlikle ilgili diğer özelliklerini kaybetti" uyarısı aldım.

Makro güvenlik ayarlarını da değiştirdim. ama beceremedim.

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2010
24/05/2018
Selaamun Aleykum

Office 2007 kullanıyorum

Makro olayını ben de düşünmüştüm ( teşekkürler). Fakat makro ile bir sıkıntım var.

"Bu çalışma kitabı VBA projesi, ActiveX denetimleri ve programlanabilirlikle ilgili diğer özelliklerini kaybetti" uyarısı aldım.

Makro güvenlik ayarlarını da değiştirdim. ama beceremedim.
Anladım, kullandığım office 2010 olduğu için makro ayarları konusunda yardımcı olamyacağım başka bir çözüm aklıma gelmişti, Şöyleki;
boş satırlardaki formülleri silecektim makro ile mesela bir hücreye değer girilince üst satırdaki formülü alt satıra kopyalıyacaktı ama bu çözümümde makro olduğu için muhtemelen işinize yaramıyacak, neyse kolay gelsin