Formül sonucu sıfır ise boş bıraksın

selamar; exelde hazırladığım formüllerin sonucu sıfır ise YADA henüz işlem görmemiş ise(bu formüller +,-,*,/ yada "eğer" vs) sonuç bölümüne 0 yada 0 tl vb yazmaması için ne yapabilirim. yardımcı olursanız sevinirim. herkese iyi çalışmalar...

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-11-2020
Selamlar,
1.Araçlar, seçenekler içerisindeki "sıfır değerleri" kutucuğundaki seçimi kaldırabilirsin.
2. Örneğin C1 de A1/B1 sonucunu A1 de rakam olmadığı için #SAYI/0! gibi veren formülün varsa ve bunun görünmesini istemiyorsan formülünü şu şekilde değiştirebilirsin =EĞER(EHATALIYSA(A1/B1);"";A1/B1)

kneehot

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 365
06-10-2025
dosya eklermisiniz

=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(veriler!$A:$T;KAÇINCI(KÜÇÜK(veriler!$T:$T;SATIR()-10);veriler!$T:$T;0);SÜTUN()));"";İNDİS(veriler!$A:$T;KAÇINCI(KÜÇÜK(veriler!$T:$T;SATIR()-10);veriler!$T:$T;0);SÜTUN()))

ÖRNEK BİR FORMÜL. bu formül verileri başka sayfada alıyor ve sonuç sıfır ise yada o hücre boş ise "0", "0TL " veriyor. ilgilendiğiniz için teşekkür..

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Kullandığınız formülün sonucu sıfır (0) değeri üretiyorsa bunuda eğer sorgusu ile kontol etmeniz gerekecektir. Aşağıdaki şekilde kullanabilirsiniz.

Kod:
=EĞER(İNDİS(veriler!$A:$T;KAÇINCI(KÜÇÜK(veriler!$T:$T;SATIR()-10);veriler!$T:$T;0);SÜTUN()))=0;"";EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(veriler!$A:$T;KAÇINCI(KÜÇÜK(veriler!$T:$T;SATIR()-10);veriler!$T:$T;0);SÜTUN()));"";İNDİS(veriler!$A :$T;KAÇINCI(KÜÇÜK(veriler!$T:$T;SATIR()-10);veriler!$T:$T;0);SÜTUN()))

Tablodaki sıfırlar

ekde örnek bir tablo hazırlamaya çalıştım. görebildiğim eksiklikleri not olarak yazdım. toplam alınmıyor, veri girilmemişse "değer" yada "sıfır" olarak geliyor vs. eğer bu tabloyu düzeltebilirsek bir çok arkadaşa yardımcı olunabileceğini düşünüyorum. koley gelsin..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Sanırım dosyanızı ekleyemediniz.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

İlk olarak veriler sayfasında değer olan hücrelerde G2 hücresinde oda tipini seçmemişsiniz bu durum olabilirmi yoksa sizmi atladınız. Olabilir se formülü yeniden düzenlemek gerekir. Eğer atlamışsanız önce burdaki seçenekten veriyi seçiniz..

veriler sayfasında U1 hücresine,

=BAĞ_DEĞ_SAY(T:T)

yazın.

Daha sonra rapor sayfasında formülleri aşağıdaki mantıkla düzenleyiniz..

=İNDİS(veriler!$A:$T;KAÇINCI(KÜÇÜK(veriler!$T:$T;SATIR()-10);veriler!$T:$T;0);SÜTUN())/$M$37)

Buradaki hatanızdan biri satır()-10 değil 9 kullanmanız gerekirdi.

Yada satır(a1) yada daha sağlıklı olan SATIRSAY($H$10:H10) kullanmanız gerekir. Formülü aşağıdaki gibi değiştiriniz..

=EĞER(SATIRSAY($H$10:H10)>veriler!$U$1;"";İNDİS(veriler!$A:$T;KAÇINCI(KÜÇÜK(veriler!$T:$T;SATIRSAY($H$10:H10));veriler!$T:$T;0);SÜTUN())/$M$37)

Eğer boş olan hücrelerde formülün 0 değilde boş değer vermesini istiyorsanız formülü düzeltmek yerine biçimi düzeltmeniz daha mantıklı olacaktır.

Formülü yazdığınız hücreleri seçin Hücre Biçimlendirme / İsteğe uyarlanmıştan Tür bölümüne,

[=0]"";#.##0,00 $

Biçimdeki ; sonraki bölümü kendi isteğinize göre düzenlersiniz..

.

Selamlar; uğraşımız için öncelikle teşekkürler. sorduğunuzu il soruya gelince G2 hücresi bilinçli olarak boş. bu zaman zaman oluyor. müşteri oda parasını kendisi ödüyor bizde acentaya fatura etmiyoruz. sıfır için önerdiğiniz uygulamayı yaptım, sonuç sıfır olanlar düzeldi fakat henüz değer girilmeyip sonuç boş olanlar hala "DEĞER" uyarısı veriyor. yada ben beceremedim...
u1 hücresine dediğiniz formülü yazdım. veriler sayfasına is verdiğiniz formülü kopyaladığımda hata verdi. exelin önerdiği sçeneğe evet dedim rakalar yok olyor. veriler sayfasına gelen değerler veriler sayfasonda c3 hücresine yazdığım isme göre geliyor bunu farkettiniz sanırım. yani kısacası ben yapamadım. siz dosya üzerinde uygulayıp yollarsanız sevinirim.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Eğer G sütunun boş olma durumu varsa formülü uzatmak yerine yine biçimden işi halledebilirsiniz.

H2 deki formülde,

=EĞER(G2="";"";

bu şekilde değilde

=EĞER(G2="";0;

bu şekilde yazın daha sonra formül olan hücreleri seçerek diğer mesajda biçimden tarif ettiğimi uygulayınız..

[=0]"";#.##0,00 $

.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Buda dosyanız. Diğer sayfadaki formülleri incelemedim sadece istediğiniz hata düzenlemelerini yaptım. Hata varsa bildirirsiniz..

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
28-05-2022
Merhaba arkadaşlar. Eklediğim dosyada da belirledim. Bakiye kolonunda yukardan aşağıya formul olacak. Ancak borç ve alacak kolonunda rakam yoksa bakiye yazmasın. Yardımcı olmanızı rica ederim. Selamlar.

Ekli dosyalar

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
H6 hücresine;

C++: