Formül

1903emre34@gmail.com

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2013 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-06-2027
Merhaba,

Sayfa2 tablodaki italık yazılar sayfa1 nereden geldiğini yazmaktadır. Formül oluştururken sayfa1 gelen rakamlar buraya aktarılara arasındaki nokta ve virgüller arası yer değiştirecek, örneğin; sayfa1 10,000.00 tabloda gözükerken 10.000,00 olacak şekilde,

Diğer ince nokta;hesapların alt bölümlerinde dönem başı stok dönem stok küçükse, dönem başı dönem sonu çıkarılacak veya tam tersi şeklinde formül oluşturmak istiyorum.

Son düzenleme:

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
İki sayfa arasında hesap adlarında farklılıklar var. Örneğin 710 kodlu hesap Sayfa1'de
DİREKT İLKMADDE/MALZEME GİDERİ
olarak geçiyorken, Sayfa2'de
DİREK İLK MAD. VE MALZEME GİD.
olarak ve 720 kodlu hesap Sayfa1'de
DİREKT İŞÇİLİK GİDERLERİ
olarak geçiyorken Sayfa2'de
DİREK İŞÇİLİK GİDERİ
olarak belirtmişsiniz.

Benim bildiğim kadarıyla Excel eğer ortak bir veri yoksa bu hesapların aynı olduğunu anlamaz. Ya hesap kodları ile ayrım yapılmalı ya da hesap adları her iki sayfada da aynı şekilde yazılmalı.

Ayrıca dosyanın benim bilgisayardaki halinde Sayfa1'de nokta virgül uyuşmazlığı bulunmuyor. Sayfa1'deki verilerde binlik ayracı olarak nokta ve ondalık ayracı olarak virgül kullanılmış ve sayılar da sayı biçiminde olup binlik ayracı ve virgülden sonra iki basamak olacak şekilde biçimlendirilmiş.

3. nokta Sayfa2'ye aktarılacak değer hangisi, Sayfa1'in C, D, E ve F sütunlarında sayılar var. Hangisi alınacak?

4. nokta da Sayfa1'de dönem başı/dönem sonu stokla ilgili bir bilgi göremedim.

Sonuç olarak dosyanızda ne yapılmasını istediğinizi anlamadım maalesef.