FormÜl

Excel Vers. ve Dili
MS XP 2007
koşullu sayma(acil)

Merhaba,

Elimde 2 tane sütun var. A sütununda 1 ve 2 olmak üzere alt alta girişler yapıldı. B sütununda da 1den 4e kadar olmak üzere girişler var. Bu rakamlar bazı değerleri sembolize ediyor.

A sütunundan “1” olan değerleri süzüp B sütunundan da sırayla 1,2,3,4 süzüp A’ya 1 diyen kaç kişi B’ye 1 ya da 2 demiş bunu sayabiliyorum. Ancak bunu formüle bağlamam gerek.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2010
TOPLA.ÇARPIM formülünü kullanabilirsiniz. söylediklerinize göre formül yazmak zor.

Excel Vers. ve Dili
MS XP 2007
Teşekkür ederim çalışma kitabını fırsat bulursam inceleyeceğim ama iş yerindeyim ve acil ihtiyacım var. kısa sürede çözüm bulan olursa mutlaka göndermesini rica edeceğim. :( formüller Türkçe açıklamalarına da dönüşmedi ayrıca

Excel Vers. ve Dili
MS XP 2007
Bulunduğum makinadan gönderemem

Fakat daha detaylandırayım: sütunlara 1 2 3 4 sayıları ile sembolize ettiğim bazı değerler girdim. Örneğin a sütunu 1 muhasebe olsun. 2 edebiyat. Diğer b sütununda bu öğrencilerin derslere katılım zamanları var. 1 her gün 2 iki günde bir olsun. gibi..

ben a sütununda 1 i süzdüğümde b sütununda da 1 i üzdüğümde muhasebe öğrencilerinin kaçı her gün demiş bunu sayabiliyorum sonra yine b sütununda iken 2 yi seçip kaçı iki günde bir demiş görüyorum. ama formül kurmam gerek.