Formülde değişlik yapma

1903emre34@gmail.com

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2013 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-06-2027
Merhaba,

D47 hücresindeki förmülde nasıl değişiklik yapabiliriz ki (aşağıya doğru sürüklediğimizde)
; hem hesap grub toplamları alması (B-DİĞER ALACAKLAR, C-MADDİ DURAN VARLIKLAR,) hemde hesap kodlarının karşılık gelen tutarlarının sayfa1^den buraya getirilmesi (sarı olan hücreler manuel olarak yapılmıştır)

Ekli dosyalar

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Aslında hesap gruplarının toplamını almak için bu kadar zorlamaya gerek olmadığını düşünüyorum.
-- tam hesap planını sayfaya yazarsınız,
-- asıl hesap kodları için belgenizdeki ETOPLA işlevini kullanırsınız (=ETOPLA(Sayfa1!C:C;B8;Sayfa1!K:K) gibi)
(Formülde tüm sütunu kullanmak yerine veri alanına göre satır aralığı vermenizi öneriyorum: C:C yerine $C$6:$C$49 gibi),
-- grup toplamlarını mevcut belgedeki gibi formüle edersiniz (=TOPLA(E8:E12) veya =E8+E9+E10+E11+E12 gibi)
-- sadece bakiye veren hesapların görünür olmasını sağlamak, diğerlerini gizlemek için de;
uygun bir sütuna, bakiye verenler için 1, vermeyenler için 0 yazarsınız
(veya bunun için basit bir EĞER formülü yazarsınız) ve bu sütunda 1 değerini filtrelersiniz.

Yukarıda belirttiğim gibi bir yapının daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum.

Herneyse (aynı soru için ikinci kez konu açtığınıza göre isteğiniz/tercihiniz bu demekki) sorunuzu şu şekilde cevaplayayım:
-- En sola bir boş sütun ekleyin ve A sütununa hesap grubunun başlangıç hesap kodunu,
B sütununa da hesap grubunun bitiş hesap kodunu yazarsınız
(tabi asıl hesaplar için A ve B sütununa aynı değeri),
( A7=> 100, B7=>119, A8=>100, B8=>100 gibi)
-- Hatta aynı işlemi, bir üst ve bir daha üst grup toplamı için de yapabilirsiniz,
(örneğin DÖNEN VARLIKLAR için A6=>100 ve B6=>199 gibi)
-- Aşağıdaki formülü de E7 hücresine uygulayıp, formülü aşağı doğru kopyalarsınız.
(Tabi veri alanının son satır numarasını kendi belgenize göre düzelteceksiniz)

NOT: Bu arada BİLANÇO sayfasında 155 Hesabı unutmuşsunuz araya onu da ekleyin.
.
Kod:
=[COLOR="Red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR]((Sayfa1!$C$6:$C$[B][COLOR="blue"]49[/COLOR][/B]>=A7)*(Sayfa1!$C$6:$C$[B][COLOR="blue"]49[/COLOR][/B]<=B7)*(Sayfa1!$K$6:$K$[B][COLOR="blue"]49[/COLOR][/B]))

1903emre34@gmail.com

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2013 Türkçe
06-06-2027
Merhaba.

Aslında hesap gruplarının toplamını almak için bu kadar zorlamaya gerek olmadığını düşünüyorum.
-- tam hesap planını sayfaya yazarsınız,
-- asıl hesap kodları için belgenizdeki ETOPLA işlevini kullanırsınız (=ETOPLA(Sayfa1!C:C;B8;Sayfa1!K:K) gibi)
(Formülde tüm sütunu kullanmak yerine veri alanına göre satır aralığı vermenizi öneriyorum: C:C yerine $C$6:$C$49 gibi),
--

grup toplamlarını mevcut belgedeki gibi formüle edersiniz (=TOPLA(E8:E12) veya =E8+E9+E10+E11+E12 gibi)

Teşekkürler, bu yöntemi düşündüm, üçüncü kişilerden aldığımı zaman tek formülle kısa zaman süresi içerisinde kontrol etmek istedim.

erkan1903

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Professional Plus 2013 / Türkçe
11-11-2027
Merhaba,
Üstadlar cevap yazmış. Danışmanlık yaptığım zamanlarda kullandığım ve şirketlere göre uyarladığım kendi çalışmamı ekliyorum.
Dosya özet mizana göre hem gelir tablosunu hemde bilançoyu oluşturuyor. Ancak ihtiyaca göre oynamalar yapmak gerekir.
Belki size veya diğer arkadaşlara fikir verir.

Not: Daha güzel çalışmalar muhakkak ki forumda mevcut :)

Kolay gelsin

Ekli dosyalar