Formülle veri doğrulama formülüne ek talebi

Excel Vers. ve Dili
2021 64 Bit Tr
Merhaba arkadaşlar
Aşağıdaki formül ile veri doğrulama yapıyordum. Doğrulamaya katmam gereken bir durum daha ortaya çıktı. Bu konuda yardımlarınızı beklerim.

Kod:
=VE(E5:$AH5<=E$3; E$3<>"")
Bu formüle
AO5:$AQ5
arasındaki hücrelerin boş olması şartını da eklemem gerekli.

Bu kısmı yukarıda verdiğim koda nasıl eklerim?

Excel Vers. ve Dili
2021 64 Bit Tr
Sayın arkadaşlar,
Yazmış olduğum soruya şöyle bir cevap buldum.
Kod:
[COLOR="DarkOrange"]=VE(VE(VE(E5<=E$3;E$3<>"";$AO5="";$AP5="";$AQ5="")))[/COLOR]
Formül işlerinden anlayan arkadaşlar yazmış olduğum formülde bir hata olup olmadığını yazabilir mi?
Formül benim işimi görüyor ama gözümden kaçan bir şey var mı diye emin olmak istiyorum.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22/12/2022
Formülünüzle aynı işi görür.
Kod:
=VE(E5<=E$3;E$3<>"";$AO5="";$AP5="";$AQ5="")

Excel Vers. ve Dili
2021 64 Bit Tr
Teşekkürler çıtır.
Verdiğiniz formülde $AO$5=""; kısmındaki $ işaretin kalkması gerekiyor, sanırım gözünüzden kaçtı.
Kod:
=VE(E5<=E$3;E$3<>"";$AO5="";$AP5="";$AQ5="")
Formülünüzdeki bu kısım düzeltilince sonuç veriyor.

Bir soru: Tek VE nin bu işi nasıl yaptığını anlayamadım. Ben 3 VE kullanmıştım.

systran

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 [TR], 2013 [TR]
yazdığınız örnekte 3 tane iç içe VE kullanmanızın hiç bir anlamı yok, en içteki ve hangi sonucu döndürürse, dışa çıktıkça hep aynı sonuç bulunur, yani en içteki hariç diğerleri gereksiz.
ayrıntılı kullanım için excelin kendi yardımına bakabilirsiniz. F1 kullanarak aratın yada formül yazan hücrede F2 ye basın fareyi formül üzerinde biraz bekletin ve altta çıkan açıklamadaki VE linkine tıklayın.

Excel Vers. ve Dili
2021 64 Bit Tr
Teşekkürler. Çok sağ olun.
VE'yi biraz inceleyeyim.

Excel Vers. ve Dili
2021 64 Bit Tr
Değerli arkadaşlar,

Yukarıdaki iletilerdeki formülleri düzelterek aşağıdaki hâle getirdim. Bu formüller veri doğrulamada sorunsuz bir şekilde çalışıyor.
Sonradan fark ettiğim bazı durumları da eklemem gerekiyor bu formüllere.
Yardıma ihtiyacım var. Az olan bilgim bu ekleri yapmama izin vermiyor. Şimdiden teşekkürlerimi ifade ediyorum yardımcı olabilecek arkadaşlara.

1
Kod:
[B][COLOR="Blue"]=VE(BOŞLUKSAY(E5:$AH5)=30;$AL5="";$AM5="";$AO5="")[/COLOR][/B]
Yukarıdaki formülle $AN5:$AN64 aralığında veri doğrulama yapıyorum.
Bu formüle yapılacak olan ekle $AN5:$AN64 aralığındaki hücrelere
Sadece sayısal değerler yazabilme ve metinsel değer olarak sadece M yazabilme
izni verdirmek istiyorum.
ÖZETLE aşağıdaki altı şarta izin veren bir formüle ihtiyacım var. İlk dört şartı mevcut formül sağlıyor sorunsuz şekilde.
1. BOŞLUKSAY(E5:$AH5)=30
2. $AL5=""
3. $AM5=""
4. $AO5=""
5. $AN5:$AN64=M
6. $AN5:$AN64(Aralıkta M yoksa sadece sayısal değere izin versin. Başka metinsel ifadeye izin vermesin.)

2
Kod:
[B][COLOR="Blue"]=VE(BOŞLUKSAY(E5:$AH5)=30;BOŞLUKSAY($AL5:$AN5)=3)[/COLOR][/B]
Yukarıdaki formülle $AO5:$AO64 aralığında veri doğrulama yapıyorum.
Bu formüle yapılacak olan ekle $AO5:$AO64 aralığındaki hücrelere
Sadece sayısal değerler yazabilme ve metinsel değer olarak sadece M ve G yazabilme
ÖZETLE aşağıdaki dört şarta izin veren bir formüle ihtiyacım var. İlk iki şartı mevcut formül sağlıyor sorunsuz şekilde.
1. BOŞLUKSAY(E5:$AH5)=30
2. BOŞLUKSAY($AL5:$AN5)=3
3.$AO5:$ON64=M veya G’ye eşitse
4.$AO5:$AO64(Aralıkta M veya G yoksa sadece sayısal değere izin versin. Başka metinsel ifadeye izin vermesin.)

3
Kod:
[B][COLOR="Blue"]=VE(E5<=E$3;E$3<>"";BOŞLUKSAY($AL5:$AO5)=4)[/COLOR][/B]
Yukarıdaki formülle $E5:$AH64 aralığında veri doğrulama yapıyorum.
Bu formüle yapılacak olan ekle $E5:$AH64 aralığındaki hücrelere
Sadece sayısal değerler yazabilme ve TOPLA(E$3:$AH$3)=100 olması
ÖZETLE aşağıdaki beş şarta izin veren bir formüle ihtiyacım var. İlk üç şartı mevcut formül sağlıyor sorunsuz şekilde.
1. E5<=E$3
2. E$3<>""
3. BOŞLUKSAY($AL5:$AO5)=4))
4. E5:$AH5 (Sadece sayısal değere izin versin.)
5. TOPLA(E$3:$AH$3)=100

Son düzenleme:

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Bence sorunuzu;
-- gerçek belgenizle aynı yapıda (varsa sayfalar arası bağlantılar, satır/sütun yapısı gibi),
-- gerçek belgenizdeki verileri temsil edebilecek nitelikte (tarih/sayı metin gibi veri türü önemli) örnek veri içerecek şekilde,
-- varsa, kullanılan formüller, userformlar, makrolar belge içerisinde olacak şekilde,
-- verilerle ilgili farklı seçenekler mevcut ise örnek verilerin tüm seçenekleri sağlamasını sağlayarak,
-- olması gereken sonucu elle yazarak ve bu sonuçlara nasıl ulaşıldığına ilişkin açıklamalar (metin kutularına olabilir) ekleyerek,
hazırlayacağınız bir örnek belge üzerinden sormanızda yarar var.

Örnek belge yükleme yöntemine ilişkin açıklama cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.
.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Umarım yanlış anlamadım.

1) AN5:AN64 aralığı seçiliyken veri doğrulama ekranındaki ÖZEL seçeneğinde aşağıdaki formülü kullanarak,
Kod:
=[COLOR="red"]VE[/COLOR]([COLOR="red"]BOŞLUKSAY[/COLOR]($E5:$AH5)=30;$AL5="";$AM5="";$AO5="";[COLOR="red"]YADA[/COLOR](AN5="M";[COLOR="Red"]ESAYIYSA[/COLOR](AN5)))
2) AO5:AO64 aralığı seçiliyken veri doğrulama ekranındaki ÖZEL seçeneğinde aşağıdaki formülü kullanarak,
Kod:
=[COLOR="red"]VE[/COLOR]([COLOR="red"]BOŞLUKSAY[/COLOR](E5:$AH5)=30;[COLOR="red"]BOŞLUKSAY[/COLOR]($AL5:$AN5)=3;[COLOR="red"]YADA[/COLOR](AO5="M";AO5="G";[COLOR="Red"]ESAYIYSA[/COLOR](AO5)))
3) E5:AH64 aralığı seçiliyken veri doğrulama ekranındaki ÖZEL seçeneğinde aşağıdaki formülü kullanarak,
Kod:
=[COLOR="red"]VE[/COLOR](E5<=E$3;E$3<>"";[COLOR="red"]BOŞLUKSAY[/COLOR]($AL5:$AO5)=4;[COLOR="red"]TOPLA[/COLOR]($E$3:$AH$3)=100;[COLOR="Red"]ESAYIYSA[/COLOR](E5))
istenilen sonuca ulaşılabilir.
.

Excel Vers. ve Dili
2021 64 Bit Tr
Ömer BARAN Hoca,
Çok teşekkür ederim. Tam istediğim gibi olmuş.

Dün akşamdan beridir ben de bir şeyler yapmaya çalışıyordum. Bir türlü formülleri kuramamıştım.
Bazı formüllerde ben de sizin yazdıklarınıza yakın şeyler yapmışım ama sonucu getirtememişim. Bazılarında ise gerçekten saçmalamışım.

Saygılarımı ifade ederek tekrar teşekkürlerimi sunarım.

Çözülmüş şekli için link:
http://s4.dosya.tc/server5/52zt6a/tr_ru.zip.html

Son düzenleme: