Formüller Çalışmıyor?!

yegan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016-TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
17/08/2025
Arkadaşlar ekli dosyamda "Kitap_Kayıt", "Etiket" ve "Öğrenci_Kayıt" sayfasındaki formüller durduk yere çalışmamaya başladı.

"Kitap_Kayıt" sayfasında BÖLÜM KODU, YAZAR SOYADI, RAF NO, SIRA NO sütunlarına girdiğim bilgiler renkli sütunda basit bir "birleştir" komutuyla kod oluşturuyordu.

"Etiket" sayfasında "Kitap_Kayıt" sayfasında oluşturulan kodlar otomatik olarak etiket şeklinde aktarılıyordu.

"Öğrenci_Kayıt" sayfasında ise renkli sütuna kitap kodunu girince "Kitap_Kayıt" sayfasındaki KİTAP ADI, YAZARI, YAYINEVİ, BASIM YILI, BASKI SAYISI sütunları olduğu gibi aktarılıyor. Biraz komplike bir formül. Buradan bir arkadaşın yardımıyla oluşturmuşturk.

Söz konusu formüller durduk yere çalışmamaya başladı. Nedenini anlayamadım. Formülün üzerine tıklayıp entera basınca çalışıyor ama diğer türlü çalışmıyor. Muhtemelen çok basit bir nedeni vardır. Eğer böyle bir durum söz konusuysa sizi bu kadar basit bir sorunla meşgul ettiğim için özür diliyorum.

İlginiz için şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Hesaplamayı Otomatiktek çıkartıp El ile seçeneğine getirmişsiniz.
Otomatik yapın sorun kalmaz.

Ha bu nereden yapılır diyorsanız Bilginizde excel sürum belli olmadığından yanıt vermiyorum, siz araştırıp bulunuz.

yegan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016-TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
17/08/2025
Merhaba,

Hesaplamayı Otomatiktek çıkartıp El ile seçeneğine getirmişsiniz.
Otomatik yapın sorun kalmaz.

Ha bu nereden yapılır diyorsanız Bilginizde excel sürum belli olmadığından yanıt vermiyorum, siz araştırıp bulunuz.
:).Sayın hocam çok teşekkürler.