Formüllerde Birim Kullanmak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Merhaba arkadaşlar, excel hücrelerinde bazı hesaplar yapıyorum. Hesap sonuçlarının sonuna birimini ekliyorum. Daha önceleri bunda bi sorun yoktu fakat son 2 haftada formüller DEĞER hatası veriyor. DEĞER hatasının anlamını biliyorum farklı değişken türlerini bir formülde kullanma hatası. İlk bakışta formül yapıp sonuna metinsel bir ifade eklendiği için hata ortaya çıkıyor şeklinde düşünülebilir. Yalnız daha önceleri neden bu hatayla karşılaşmıyordum.

Örnek Formül: =A1&" kg/m"

A1 hücresinin değeri 25 olsun, bu formülü A3 hücresine yazınca A3 hücresinde 25 kg/m yi görüyorum. Ama şimdi göremiyorum, DEĞER hatası veriyor. Çalışma sayfasına onca emek verdim hazırladım, bu saatten sonrada yeniden başlamak zor. Zorunumu nasıl düzeltebilirim. Şimdiden teşekkürler.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Sadece =A1 yazıp, bu hücrenin biçimini İsteğe Uyarlanmış olarak:

Kod:
 #.##0,00 "Kg/m";-#.##0,00 "Kg/m"
yapın.

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Yardımınız için çok teşekkür ederim. Bu benim işimi görüyor. Fakat daha önce neden böyle birşeyle karşılaşmadımda şimdi karşılaşıyorum o beni düşündürüyor. Yeniden bir çalışma kitabı başlatıyorum ve bu sorun yok istediğim gibi çalışıyor. Gelgörünki üzerinde çalıştığım kitapta sorun devam ediyor. Vardır bi espirisi :) Tekrar çok teşekkür ederim.