Formüllerle sayfadan başka sayfaya alma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
Merhaba arkadaşlar,

İhtiyacım olan şey gayet basit, örneğin; örnek1 sayfasından x hesaplamasını aynı excel dosyasındaki başka bir sayfaya, örnek2'ye kopyalamak isitiyorum. Formül uzantıları da aynen kopyalansın tabi örnek1'deki hesaplamalara da başına örnek1! şeklinde ekleme yapıalarak.

Buunu otomatik nasıl yapabilirim.

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
sorunuzu biraz daha açar mısınız.
zaten siz istediğinizi yapmışsınız formülle.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
işte onu elle formülle yaptım ben.
ancak bir sayafada binlerce hesaplama olduğunu düşünün.
Oradan sadece bir kısım hesaplamayı almam gerekiyor başka bir sayfaya. Bütün hesaplamaları tek sayfada yapılan bir çalışmayı ayrıştırmam gerekiyor ancak hesaplar iç içe, yani formülasyonları korumam gerekiyor.
Özel yapıştırda, bağ yapıştır diye bişe buldum, işimi gördü
teşekkür ederim.

İ

İhsan Tank

Misafir
işte onu elle formülle yaptım ben.
ancak bir sayafada binlerce hesaplama olduğunu düşünün.
Oradan sadece bir kısım hesaplamayı almam gerekiyor başka bir sayfaya. Bütün hesaplamaları tek sayfada yapılan bir çalışmayı ayrıştırmam gerekiyor ancak hesaplar iç içe, yani formülasyonları korumam gerekiyor.
Özel yapıştırda, bağ yapıştır diye bişe buldum, işimi gördü
teşekkür ederim.
doğru bir formül yazmışsınız burada yapmanız gereken sadece en üste attığınız formülü aşağıya doğru yaymak tek tek yapmanıza gerek yok. formül attığını hücrenin altında çıkan siyah artı işaretini aşağıya doğru çektiğinizde otomatik hepsini yapacaktır.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
tekrar pardon,
oldu zannettim olmamış sadece değerler arasınra bağıntı kurmuş, hesaplamaları kopyalamamış.

Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim.

Saygılarımla,

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
yani bu örnek için tabiiki öyle yaptım. Ancak karmaşık bir bilanço hesabı düşünün; formüller ayrışıyor. farklı yerlerden formüller geliyor. Mesela buradan sadece bazı parametlerin hesaplanmasını farklı bir sayfaya almak istiyorum. Formülasyonlarıda aynen diğer sayfayla ilişkili olması gerekiyor.
Bunu tek hamle ile nasıl yapabilirim?

İ

İhsan Tank

Misafir
bu sorunuza göre bir dosya düzenleyip gönderseniz

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
ekteki dosyadaki sadece üretim hesabını başka bir sayfada hesaplamak istiyorum. Formülasyonlarda ilişkili olacak sayfa1 ile.

Bunu bu dosya içine el ile yapabiliriz ama bin küsür hesaplamanın olduğu bir bilanço için daha kolay bir yolu olmalı.

Saygılarımla.

örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
ekteki dosyadaki sadece üretim hesabını başka bir sayfada hesaplamak istiyorum. Formülasyonlarda ilişkili olacak sayfa1 ile.

Bunu bu dosya içine el ile yapabiliriz ama bin küsür hesaplamanın olduğu bir bilanço için daha kolay bir yolu olmalı.

Saygılarımla.

örnek dosya ektedir.
.

İstediğiniz böyle bir şey mi?

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
evet görsel olarak bu şekilde olması gerekmekte. Ancak yeni sayfadaki Üretim hesaplarını oradan görebilmem gerekiyor. yani formülasyonlarla kopyalamadan kastım bu. Diğer türlü bağ yapıştır dediğimiz zamanda aynı tabloyu başka sayfada gösteriyor. Ancak ben Üretim formülasyonlarını da görmek istiyorum. Esas problemde zaten bu.

Yardımınız için gene de teşekkür ederim.