formüllü hücreleri sonuç sıfır ise yazıcıdan yazdırması

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
arkadaşlar şöyle bir sıkıntım var çalışma sayfamda 6 sütün ve 40 satır var buradaki hücrelerin hepsi formüllü ben yazıcıdan çıktı almak istediğimde değeri sıfır olan formüllü hücreleri de yazdırıyor. benim istediğim ise değeri sıfır olan hücreyi atlasın sonraki değeri sıfır olmayan hücreyi yazıcıdan çıkartsın. yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler

systran

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 [TR], 2013 [TR]
Veri -> Filtre kullanarak değeri 0 olan satırların gizlenmesini sağlayabilirsiniz.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Yazdırma işlemini nasıl yapıyorsunuz? Sayfa şeklinde mi yoksa her üç hücreyi ayrı ayrı mı?

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
burada 4 satır bir sayfa olarak çıktı alıyorum ve bunları barkod yazıcıdan çıkartıyorum.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Aşağıdaki makroyu deneyiniz. Kağıt israfı olmaması için denemeyi az örnekle yapınız:

PHP:
Sub barkod()
    For sut = 1 To 6
        For sat = 1 To 40 Step 4
            If Sheets("barkodlar").Cells(sat, sut) > 0 Then
                Sheets("barkodlar").PageSetup.PrintArea = Range(Cells(sat, sut), Cells(sat + 3, sut)).Address
                Sheets("barkodlar").PrintOut
            End If
        Next
    Next
End Sub

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Örnek dosyanızda gayet düzgün bir şekilde çalışıyor. Siz ne yaptınız da olmadı? Asıl dosyanızla örnek dosyanız yapı olarak birbirinden farklı mı? Nasıl bir sonuç bekliyordunuz, makro nasıl bir sonuç verdi?

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
örnek dosyanın aslı bilgisayarımda kodu ona kopyaladım sadece 1 sayfayı gösteriyor. diğer yazılı sayfaları göstermiyor. etkin sayfaları yazdır dediğimde de 20 sayfa yazıcıda görünüzyor

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Aynı konu hakkında mı yazışıyoruz anlamadım. Siz barkodlar sayfasındaki 6 sütun 40 satırlık bölümde dolu olan hücrelerin 4'er hücre halinde yazdırılmasını istememiş miydiniz? Makro da onu yapıyor zaten.

Son mesajınızda ne demek istediğinizi hiç anlamadım.

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
aynı konudan bahsediyoruz yanlız ben tam anlatamadım galiba daha detaylı anlatırsam konu netleşecek gibi geldi. şimdi ben hastanede çalışıyorum ve tedavi formu yaptım. 1C sayfasındaki hastanın tedavilerini girdiğimde barkod sayfasına tedavi saatlerini ve tedavileri otomatik attırıyorum. fakat barkod sayfasını yazdır dediğimde formüllü hücreleri de yazıcıya gönderiyor. ama ben sadece tedavilerin olduğu sayfaları yazıcıya toplu şekilde göndersin istiyorum. kullandığım yazıcı barkod yazıcı çıktıları barkodlara yazdırıp ilaçların üzerine yapıştırıyorum.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Bir önceki mesajımda belirttiğim gibi istediğiniz makro çalıştığında barkodlar sayfasındaki dolu hücrelerin 4'lü hücreler halinde ayrı ayrı yazdırılması değil mi?

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
örnek dosyayı atma şansınız var mı tekrar makro konusunda zayıfım çünkü affınıza istinaden

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
şuanda çalıştı elinize ve emeğinize sağlık ben kodu tam kopyalayamamışım