- Excel Vers. ve Dili
- office 2016 türkçe
Merhabalar Dostlarım
Elimde bir excel dosyası var ve ben bu dosyaya userform aracılığı ile bilgi giriyorum A sütunu tarih , B sütunu açıklama , C sütunu Borç ve D sütunu Alacak sütunları . Userform ile bunlara bilgileri giriyorum. E sütunu Borç Bakiye F sütunu Alacak Bakiye ve G sütunundada bakiye hesabı için formüllerim var. Aşağıdaki makro ile bilgileri girmeden önce boş olan ilk satırın tespit edilmesi ve satırın seçilerek bir alt satıra kopyalanması ve daha sonra aşağıdaki makronun devraye girmesi için nasıl bir makro yazmalıyım veya aşağıdaki satırların neresine ne gibi satırlar eklemeliyim
Private Sub cmdkaydet_Click()
Range("A1").Select
ActiveCell.Offset(1, 0).Select
Do While Not IsEmpty(ActiveCell)
ActiveCell.Rows.Copy
ActiveCell.Offset(2, 0).PasteSpecial
Loop
ActiveCell.Offset(0, 0).Value = tarih.Value
ActiveCell.Offset(0, 1).Value = aciklama.Value
ActiveCell.Offset(0, 2).Value = borc.Value
ActiveCell.Offset(0, 3).Value = alacak.Value
End Sub
Şİmdiden herkeze çok çok teşekkür ederim.
Elimde bir excel dosyası var ve ben bu dosyaya userform aracılığı ile bilgi giriyorum A sütunu tarih , B sütunu açıklama , C sütunu Borç ve D sütunu Alacak sütunları . Userform ile bunlara bilgileri giriyorum. E sütunu Borç Bakiye F sütunu Alacak Bakiye ve G sütunundada bakiye hesabı için formüllerim var. Aşağıdaki makro ile bilgileri girmeden önce boş olan ilk satırın tespit edilmesi ve satırın seçilerek bir alt satıra kopyalanması ve daha sonra aşağıdaki makronun devraye girmesi için nasıl bir makro yazmalıyım veya aşağıdaki satırların neresine ne gibi satırlar eklemeliyim
Private Sub cmdkaydet_Click()
Range("A1").Select
Do While Not IsEmpty(ActiveCell)
ActiveCell.Rows.Copy
ActiveCell.Offset(2, 0).PasteSpecial
Loop
ActiveCell.Offset(0, 0).Value = tarih.Value
ActiveCell.Offset(0, 1).Value = aciklama.Value
ActiveCell.Offset(0, 2).Value = borc.Value
ActiveCell.Offset(0, 3).Value = alacak.Value
End Sub
Şİmdiden herkeze çok çok teşekkür ederim.