Formülü belirli sayıdaki hücrelere atamak?

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-11-2024
Merhaba arkadaşlar;

Hücreye formülü yazdığımda tuutp çekerek diğer hücrelere yazdırmak değilde istediğimiz sayıdaki hücreler kısayol ile yazdırabiliyorduk bunu nasıl yapabilrim?

İ

İhsan Tank

Misafir
formülle mi yazdırmak istiyorsunuz aşağıya çektiğiniz halde baş gözükmesini istiyorsanız
ilk satır formülü
örneğin A sütununa sıra no b'deki veriye göre olacaksa
Kod:
=EĞER(b1="";"";1)
gibi
ikinci satır formülü ise
Kod:
=eğer(b2="";"";a1+1)
olarak deneyiniz.
yok ben kendisi otomatik çıkartsın ama makro olmasın derseniz
veri - listele özelliğini kullanabilirsiniz.
yapamazsanız örnek dosya ekleyin.

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
07-11-2024
Hocam öncelikle ilginiz için teşekkürler;

Sanırım ben sorumu tam olarak anlatamadım.
Diyelimki a2 hücresindeki formülü tutup aşağı doğru çekerek a2 den a10000'e kadar atıyoruz ya bunu tuutp çekerek değilde bir kısa yolu vardı. Çnkü 75 stüna bunu uygulayacağım her birinde tutup çekekerek değilde her stüna o kısa yolla yapmak istiyorum.

Not: bu şekilde 75 den fazla stüna ve 10000 den fazla hücreye bu kadar formülü yazmak nasıl bir kapasite arttıracak opnuda bilmiyorum açıkcası başka bir yolda aklıma gelmedi

Tekrar yardımcı olursanız sevinirim hocam.

İ

İhsan Tank

Misafir
Hocam öncelikle ilginiz için teşekkürler;

Sanırım ben sorumu tam olarak anlatamadım.
Diyelimki a2 hücresindeki formülü tutup aşağı doğru çekerek a2 den a10000'e kadar atıyoruz ya bunu tuutp çekerek değilde bir kısa yolu vardı. Çnkü 75 stüna bunu uygulayacağım her birinde tutup çekekerek değilde her stüna o kısa yolla yapmak istiyorum.

Not: bu şekilde 75 den fazla stüna ve 10000 den fazla hücreye bu kadar formülü yazmak nasıl bir kapasite arttıracak opnuda bilmiyorum açıkcası başka bir yolda aklıma gelmedi

Tekrar yardımcı olursanız sevinirim hocam.
bunu size yapardım ama sizin diğer kıstasınız olan 75'den fazla sütun kısmından dolayı bunu yapmak istemedim gereksiz yere dosyanız kasılır
bu link'te Korhan Ayhan Uzman'ın ekledi kod mevcut
yada benim eklediğim bir dosya var ona'da bakabilirsiniz.
kod'u uyarlayıız bence

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
07-11-2024
Hocam eğer dosyanın kapasitesni arttırmadan yapabilrsem harika olur.

Dediğiniz linkteki örnekleri inceledim. O linkteki sizin vermiş o9lduğunuz örnekte mesala kendi dosyamda b stünunda nir kaç satır boşluk verip bir veri girdiğimde formül çalışmıyor bundan dolayı benim dosyama uymayacaktır.

Korhan Ayhan hocamın örneğini uygulamak istedim. ama benim formülü nasıl kullanacağımı yapamadım. mesala bir stün için söylüyorum. Ben AM4 hücresine aşağıdaki formülü yazdım

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(Kodlar!$H$2:$H$9003;KAÇINCI(AL4;Kodlar!$I$2:$I$9003;0)));"";(İNDİS(Kodlar!$H$2:$H$9003;KAÇINCI(AL4;Kodlar!$I$2:$I$9003;0))))
bu hücreyi tutup 10000 den fazla hücreye uygulamak için tuutp çekiyorum bir kaç stüna uyguladım ama dosyanın kapasitesi çok arttırdı.

Bu formülü istediğimiz kadar hücreye yazabilmenin yolu nasıldır acaba hocam yardımcı olurmusunuz.

Not: Dediğim gibi bunun gibi 75 stündan fazla yere bu işlemi uygulayacağım

İ

İhsan Tank

Misafir
bence siz dosyanızı ekleyin çünkü formül kontrol yaparak işlem yapıyor maalesef bu da dosyanızı kasıyor. olmazsa arkadaşlar makro ile yaparlar bu fo0rmülü öyle kullanırsınız.

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
07-11-2024
Hocam dosyayı ekliyorum.

Örnek olarak AM4 hücresinde yazılı olan formülü 10000. satıra kadar uygulamam gerekli.
Formüldeki mantık AL4 hücresindeki koda göre "Kodlar" sayfasında arama yapıp o sayfada o koda karşılık gelen maddenin adını AM4 hücresine yazıyor aynı mantığı AR4, AW4.... gibi 5 er stün atlayarak yapacak

Tekrar ilgilendiğiniz çin çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
07-11-2024
Bu konu hakkında yardımcı olabilecek bir hocam yokmu?

Yada farklı bir çözüm öneriside olabilir.