- Excel Vers. ve Dili
- Turkce
Not girişi ve AA, BA üzerinden değerlendirme formülü
:???:
Merhaba Arkadaşlar;
Öğretmenlik yapıyorum ve 50 öğrenciden oluşan bir sınıfım var dönem boyunca çğrencilerime iki küçük ödev, bir ara sınav, bir büyük proje ve bir final verdim. şimdi değerlendirip notlarını vericem. ayrıca öğrencilerin dönem içinde ki devam durumları da notlarına etki etmektedir.
1. Toplam 100 üzerinden, yukarıda belirtilen maddelerin her birinin ağırlığını belirliyicem
2.Belirlediğim bu ağırlıklara göre bir ezcel tablosu oluşturarak, öğrenci adlarını ve bilgilerini giricem.
3.Ara sınav, final ve genel toplam sütunlarının altına, sınıfın ortalamısını bularak yazıcam. yani sınıfın ara sınav ortalaması kaçtır, final ortalaması kaçtır, genel toplamda sınıf 100 üzernden kaç ortalamaya sahiptir hesaplayıp yazıcam.
4, Sonuçta toplam notlar için bir sütun oluşturarak, aşağıda verilen sisteme uygun olarak harf sistemine çevireceğim. Bu işemi, EĞER fonksiyonunu iç içe kullanarak yapmalıyım.
AA 90-100
BA 85-89
BB 80-84
CB 75-79
CC 70-74
DC 60-69
DD 50-59
FD 30-49
ff 0-29
tablomda bulunması gereken sütunları aşağıda belirttim.
ADI SOYADI ARASINAV DEVAM ÖDEV-1 ÖDEV-2 PROJE FİNAL TOPLAM HARF
sütunları olmalı Ara sınavın %15 i
ödev1 in % 15 i
ödev2 nin % 15 i
projenin %15 i
final % 40 ve devamın 8 saatin üzrinde olanlar kalacak.
Yardımlarınızı beklemekteyim arkadaşlar.:hey:
:???:
Merhaba Arkadaşlar;
Öğretmenlik yapıyorum ve 50 öğrenciden oluşan bir sınıfım var dönem boyunca çğrencilerime iki küçük ödev, bir ara sınav, bir büyük proje ve bir final verdim. şimdi değerlendirip notlarını vericem. ayrıca öğrencilerin dönem içinde ki devam durumları da notlarına etki etmektedir.
1. Toplam 100 üzerinden, yukarıda belirtilen maddelerin her birinin ağırlığını belirliyicem
2.Belirlediğim bu ağırlıklara göre bir ezcel tablosu oluşturarak, öğrenci adlarını ve bilgilerini giricem.
3.Ara sınav, final ve genel toplam sütunlarının altına, sınıfın ortalamısını bularak yazıcam. yani sınıfın ara sınav ortalaması kaçtır, final ortalaması kaçtır, genel toplamda sınıf 100 üzernden kaç ortalamaya sahiptir hesaplayıp yazıcam.
4, Sonuçta toplam notlar için bir sütun oluşturarak, aşağıda verilen sisteme uygun olarak harf sistemine çevireceğim. Bu işemi, EĞER fonksiyonunu iç içe kullanarak yapmalıyım.
AA 90-100
BA 85-89
BB 80-84
CB 75-79
CC 70-74
DC 60-69
DD 50-59
FD 30-49
ff 0-29
tablomda bulunması gereken sütunları aşağıda belirttim.
ADI SOYADI ARASINAV DEVAM ÖDEV-1 ÖDEV-2 PROJE FİNAL TOPLAM HARF
sütunları olmalı Ara sınavın %15 i
ödev1 in % 15 i
ödev2 nin % 15 i
projenin %15 i
final % 40 ve devamın 8 saatin üzrinde olanlar kalacak.
Yardımlarınızı beklemekteyim arkadaşlar.:hey:
Son düzenleme: