Formulumda Hata Var

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2003
Merhaba ekli örnekte olduğu gibi bir formul hazırladım ancak aynı verileri toplayarak alamıyorum.Örneğimi inceleyip yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
tamamen istediğim bu çok teşekkürler ancak,ben formulu kendi dosyama yapıştırdığımda giderler ismi zaten var ismi değişitirin diyor.ben çok fazla excel bilmiyorum.Formulu nasıl yaptığınız anlatırsanız çok sevinirim :???:

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
tamamen istediğim bu çok teşekkürler ancak,ben formulu kendi dosyama yapıştırdığımda giderler ismi zaten var ismi değişitirin diyor.ben çok fazla excel bilmiyorum.Formulu nasıl yaptığınız anlatırsanız çok sevinirim :???:
1. Insert/Name /Define - Ekle/Ad/Tanımla'dan işime yarayacak adları tanımladım. Sonra bunları formülde kullandım. Siz de kendi dosyanızda bu alanlar için ad tanımlaması yapın.

2. Öte yandan, benzer ifadelerden ve yazım hatalarının formüllerde yaratacığı hatalardan kurtulmak için hesap kodlarını kullanırsanız daha sağlıklı sonuçlar elde edersiniz. Örneğin dosyanızda pek çok Diğer Giderler var. Eğer bunların hepsini alacaksanız mesele yok. Ancak, biri Genel Yönetime, biri de Pazarlama Giderlerine aitse ve Tablonuzda bunlar bölümlenmiş ise sağlıklı bir sonuç elde edemezsiniz. Onun için kodlayın derim.

..

Excel Vers. ve Dili
yardımmm

Merhaba,
Şimdi de şöyle bir problem ortaya çıktı.Formulu ek ad tanımlamada tanımlarken 39.satıra kadar tanımlamışsınız ya bu tablo aşağıya doğru uzayıp gidiyor.Bunu değiştirdiğimde belli bir satıra kadar yapıp daha aşağısını seçtiğimde formul bozuluyor.Ne yapmam lazım sizce

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Merhaba,
Şimdi de şöyle bir problem ortaya çıktı.Formulu ek ad tanımlamada tanımlarken 39.satıra kadar tanımlamışsınız ya bu tablo aşağıya doğru uzayıp gidiyor.Bunu değiştirdiğimde belli bir satıra kadar yapıp daha aşağısını seçtiğimde formul bozuluyor.Ne yapmam lazım sizce
1. Alanlara girip, B39'da bitiyorsa, Örneğin B5000 yapın. Ancak tüm alanların boyu aynı olmalı yoksa formül hata verir.

2. Dinamik alan yöntemini uygulayın.

3. Listele yötemini uygulayın.

4. 2. ve 3. maddeler için aşağıdaki linkte yer alan dosyaları inceleyin

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=26374
http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=34298

.