Geçme Notunu Hesaplayan Formül ???

Herkese Merhaba
Excelde üniversitede kullanılan not ortalama hesaplamasını eğerli bir şekilde yapmam gerekiyor ve formül geçme notunu verecek.
Öğrencinin vizesi yazılacak,vizeye girmediyse mazaret sınavını hesaplayacak,vizeyi hesaplamayacak.Öğrencinin final notu yazılacak,bütünleme notu yazılacak (bütünleme sınavına girerse final sınavı hesaplanmayacak)vizenin %40 ı finalin(bütünlemeye girdiyse veya finalden geçemeyip bütünlemeye kaldıysa bütünlemenin) %60 ını alıp ortalamasını bulunacak.

Yardımlarınız şimdiden teşekkürler...

Metin Karaağaç

Uzman
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro Plus-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2025
Formülleri aşağı çekerek çoğaltabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
M.Office Excel 2003 Tr.
sn aski
site içinde arama yaparsanız değişik örnekler var.
Yine siteden indirip arşivlediğim, örnek bir dosya gönderiyorum. Kendinize uyarlayın.

Not: Çalışmayı yapan değerli arkadaşımızın adını yazmamışım.Kendisinden özür diliyorum.

sağolun arkadaşlar ama benim istediğim formülde,tüm işlemler geçme notu kısmında yapılacak ve sınavların yüzdelerinin hesaplanmış halleri tabloda zaten bulunmakta şekil olarak böyle.Yüzdelerin hesaplanmış şekli kullanılacak kişi finalde 50 nin üstünde almasına rağmen ortalaması tutmuyorsa bütünleme ortalaması hesaba katılacak,girmediği sınavlar hesaba katılmayacak.Tablo aşağıadaki gibi(değerler örnek olarak).Yardımlarınız için teşekkürler.

Metin Karaağaç

Uzman
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro Plus-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2025
şu çizelgeyi baştan gönderseydin olmazmıydı yani!
ben nerden bileyim bu durumu

Ekte gönderdiğim çizelgedeki formülü inceleyip, kendi çizelgene uyarlayabilirsin.

Baştan resmi göndersem daha iyi olurdu ama o an için göndermemiş bulundum artık,oluyor böyle şeyler.Yardımlarınız için sağolun

Arkadaşlar, bu formülde eğer kişinin vizeden veya mazeretten aldığı not ve finalin ortalamalarının toplamı 50 altında olursa kişi bütünlemeye girecek,bu durumda formülün finali hesaplamayıp ,ortalamada bütünlemenin yüzdesini kullanmalı.Bunlar bir bütün olarak gerekli bana,ne zaman formüle eklemeler yapsam ,formül hata veriyor.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 EN
Önceden buna benzer bir soruyu cevaplamıştım. Kendinize uyarlayın.

aski' Alıntı:
Arkadaşlar, bu formülde eğer kişinin vizeden veya mazeretten aldığı not ve finalin ortalamalarının toplamı 50 altında olursa kişi bütünlemeye girecek,bu durumda formülün finali hesaplamayıp ,ortalamada bütünlemenin yüzdesini kullanmalı.Bunlar bir bütün olarak gerekli bana,ne zaman formüle eklemeler yapsam ,formül hata veriyor.
arkadaşlar burada da dediğim gibi,finalden aldığı not 50 nin üstünde olmasına rağmen ortalaması yeterli olmadığında,formüle finali hesaba katmayıp bütünlemeyi hesaba katma işlemini yaptıramıyorum.Formüle yaptığım eklemeleri kabul etmedi,geçersiz diyor eklemeyi yaptığımda,yardımınız için şimdiden teşekkürler.

veyselemre

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Pro Plus 2021
örneğinizde j2 ye kopyalayın
=EĞER(YADA(VE(H2<>"";H2<50);VE(F2<>"";F2<50));"kaldı";EĞER(EĞER(H2<>"";H2*0,6+D2*0,4+B2*0,4;F2*0,6+D2*0,4+B2*0,4)>50;EĞER(H2<>"";H2*0,6+D2*0,4+B2*0,4;F2*0,6+D2*0,4+B2*0,4);"kaldı"))

Excel Vers. ve Dili
2010 - Türkçe
Merhabalar, aşağıdaki videoda detaylı anlatım var nasıl yapılacağı ile ilgili, umarım işinizi görür.