Gelir Vergisini nasıl hesaplarız.

Asgari geçim indiriminin çıkması ile gelir vergisinin hesaplanması do zorlaştı.30 yıldır bu işlerle uğraşıyorum, hiç bukadar zorlanmadım. Eskiden Elimizle çarpma bölme yaparken, arkasında kollu Facitler çıktı çevire çevire yapıyoriken,dijtal hesap makineleri nihayet Bilgisayar derken herşeyi otomatik hale getirdik sanıyordum. 4 Aralıkta yayınlanan tebliği yorumlaya yorumlaya okudum, özel veya kamu kurumu farketmiyor,gelir vergisi hesaplama sistemi sanki tamamen değişmiş geldi. Bu ay tabiki personel maaşları yapılacak,gelir vergisi nasıl olacak, eğer ben anlamamışsam, sitede doğru anlayan arkadaşlar ve de bu hesaplamayı yapabilecek uzman arkadaşlar olduğunu sanıyorum. Yeni Yılınız Kutlu olsun.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2000
Sayın Tufan03
Uygulamada vergi matrahında veya vergide bir değişiklik olmuyor zaten ücretlerin üzerinden hesaplanan vergi aynen muhtasar beyannameye yazılıyor asgari geçim indirimi kadar olan tutar ise gelir vergisinden düşülüyor istisna edilmiyor. Vergiden düşen bu tutarda asgari geçim indirimi olarak personelin net maaşına ilave ediliyor. Bir nevi vergi iadesi gibi bir uygulama olacak.
İyi çalışmalar dilerim

Sn.vedatçal başta bende öyle anlamıştım.TV ye çıkan bir Maliye B.yetkilisinin açıklaması kafaları karıştırdı,onun söylediği çalışan kesim artık daha az vergi ödeyecek yüksek dilimlere daha geç girecek diyordu, bu nedenle vergi matrahının düşeceği gibi bir sonuç çıkaranlarda var.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2000
Sayın Tufan03
Uygulama yeni olduğu için herkes farklı yorumlar çıkartabilir. Ama tebliğnin hiç bir yerinde vergi matrahı ile ilgili bir kısım yok kaldıki tebliğde asgari geçim indirimi mahsup yolu ile gelir vergisinden indiriliyor. Yani hesaplanırken indirilmiyor. Zaten önümüzdeki dönemde uygulama daha netlik kazanacaktır.

İyi çalışmalar