Soru Girilen koşullara göre tablo hazırlama

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2016 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26-12-2023
Arkadaşlar merhaba,

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Forumdaki üstadlardan aldığım bilgileri de ekleyerek acemi bir şekilde oluşturduğum örnek dosyayı ekliyorum. Ama formüller çok karışık, belki anlayamayabilirsiniz. (Şu anda bakıyorum, neyi, nerede, niye yaptım çözemiyorum)
Bu yüzden tabloyu benim formüllerimi hiç dikkate almadan, kendi bilgilerinizle sıfırdan geliştirirseniz eminimki daha sade ve kullanışlı olacaktır.

Dosyadan beklentilerim;
- "Seans bilgisi işaretle" sayfasındaki gibi seçenekler olan bir sayfa (Daha toplu olur derseniz "salon" seçimi de "spor dalı" seçimi tarzında olabilir.)
- "Seans bilgisi işaretle" sayfasındaki seçeneklerden yola çıkarak "yoklama" sayfamız otomatik hazırlanacak.
İçerik olarak;
* En üste "spor salonunun adı" seçime göre otomatik olarak gelecek,
* Bir altına "seans dönemi" (AY - YIL), ve "spor dalı" otomatik gelecek,
* D4 hücresine seçilen ayın seçilen seans günlerine denk gelen, o ayın ilk seans tarihi hesaplanıp "gg" olarak gelecek,
* D5 hücresine, D4 hücresi "ggg" olarak gelecek,
* Dolayısıyla öğrenci sayısı ve seans günü sayısı değişken olacağı için kenarlıklar da bunu dikkate alarak örnek dosyadaki gibi otomatik yapılacak. (Ben A sütunu ve 4 satırını dikkate alarak koşullu biçimlendirmeyle yaptım)

Buradan sonrası da olursa daha güzel olur aşaması;
- 1 ve 2. satırlar tablo genişliğine göre sayfayı veya tabloyu ortalayacak,

Not: Geçmiş veya uzak geleceğe yoklama çıkartmadığımız için yıl seçeneğine gerek duymadım. Bir tek aralık ayındayken ocak ayının yoklamasını hazırlarken sorun olur. O da önemli değil.

Umarım yetersiz ve karışık bir anlatım olmamıştır.
Bu tabloyu makrolu ve makrosuz iki ayrı alternatifle oluşturabilir misiniz? Engin bilgilerinizle oluşturacağınız tabloları benim uyduruk tablomla kıyaslamak için sabırsızlıkla bekliyorum. :)
Şimdiden teşekkürler.

Not: Konuyu daha önce farklı bir başlıkta açmıştım, cevap gelmedikçe güncelledim. Belki bu kendi cevaplarımdan dolayı konu cevaplandı gibi görüldüğünden cevap gelmiyordur düşüncesiyle yeniden ve daha doğru olduğunu düşündüğüm bir başlıkla konu açıyorum. Umarım forum kurallarına aykırı değildir. Diğerini silemedim.

İyi günler.

Ekli dosyalar