Girilen metne göre otomatik satır yüksekliği

Excel Vers. ve Dili
office 2007,türkçe
Merhaba arkadaşlar,
Benim bir rapor sayfam var,bazı hücreleri bazı kişiler için daha uzun bazıları için daha kısa sürüyor.Kaydırma çubuğundan ayarlama yapmak da zamanımı alıyor.Metni kaydır özelliğini kullanıyorum.Otomatik sığdır yapamam çünkü yazılar küçülüyor,istediğim şey tam girdiğim metini kapsayacak satır yüksekliği otomatik ayarlansın.BUnu nasıl yapabilirim?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Metni kaydır özelliği zaten satır yüksekliğini otomatik olara ayarlar, kasdettiğiniz satır genişliğinin ayarı ise bunun bildiğim kadarı ile otomatik ayarı yok. Fakat sütun başlığının sağ kenarına çift tıklarsanız sütun genişliği en geniş metne göre otomatikman ayarlanır.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
bir hücrede ikinci bir satır için Aly+Enter tuşlarına basarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Benim aklıma bu konu ile ilgili şöyle birşey geldi.
Metnin bulunduğu hücrede sözcük uzunluğunu bulup (bu fonksiyon kullanarak da yapılabilir)
her satır aralığı otomotik olarak 13,50 kabul edersek
uzunluk yöntemi ile her satır aralığına (hücrenin bulunduğu sütun uzunluğuna göre bu değişir)
kaç harf geliyorsa o hesaplanır (örneğin boşluklar dahil 50 harf geliyor)
satır aralığı değişken kabul edilip , her satır aralığına karşılık gelen harf sayısına bölünerek
satır sayısı bulunup bunu makro ile otomotik olarak yükseklik ayarlanır diye düşünüyorum
şimdi bunun üzerinde çalışacağım
konu bitince örnek bir çalşıma dosyasını buradan size sunarım