Gizlenen Formülün silinmemesi

Excel Vers. ve Dili
2002-TÜRKÇE
Merhabalar

Ekteki Çalışmamda TOPLAM Satırlarında Farklı Formül var Ben Tabloyu tamamen silmek istediğimde Gizlediğim TOPLAM Satırlarındaki formüllerin silinmesini önleyecek bir yol arıyorum.Sayfa Tamamen silinsede Toplam Satırlarındaki Formüller silinmeyecek

BG

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR & EN
sayın ANTALYA 01

şöyle olabilir mi ?

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
sayfa koruma butür şeyler için var.
normal koruma şifresi koyun ve gerekli yerleri silin.
muhtemelen yeni satırlar ekleyip çıkarıyorsunuzki bunun için yazılan makro nekadar kullanışlı olur bilemem.

Excel Vers. ve Dili
2002-TÜRKÇE
G

Merhaba

her iki yoluda deneyeceğim faydalı fikirler oldu.Teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
2002-TÜRKÇE
R

Merhaba

Toplam satırlarını Hücre biçimlendirden Kilitli Yaptım.sayfayı korumaya aldım.Tamam okey Diğer satırlar silinebiliyor fakat bu Toplam Satırları silinmiyor.Fakat Ben GİRİŞ ve ÇIKIŞ Kısmında 14.Satırdaki =TOPLA.ÇARPIM(($A14=A!$A$4:$A$22498)*($D$2=A!$C$4:$C$22498)*(A!$D$4:$D$22498))
Formülü Aşağı doğru çektiğimde TOPLAM Satırlarındaki Formüllere dokunmadan bir altına kopyalamak istiyorum.Onun için aklıma Toplam Satırlarını Gizlemek aklıma geldi gizlesemde fark etmiyor.Şöyle bir Makro olsa B Sütunundaki TOPLAM Yazan satırları Silse Bende Bütün satırlardaki formülleri aşağı kopyaladıktan sonra 2.Bir makroyla Toplam Satırları ilgili yerlerine geri gelse Çünkü 500 Satır olunca ve aralarda TOPLAM Satırları çok olduğundan devamlı TOPLAM Satırının Bir üstünden Formülü Kopyala yapıştır zor oluyor Arada TOPLAM Satırları Olmasa Formülü Yukardan kopyalarım 1000 satırda olsa 2 dakikada formüler kopyalanır ama TOPLAM Satırlaındaki Değişik bir formül işi bozuyor.Umarım anlatabilmişimdir.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba

Toplam satırlarını Hücre biçimlendirden Kilitli Yaptım.sayfayı korumaya aldım.Tamam okey Diğer satırlar silinebiliyor fakat bu Toplam Satırları silinmiyor.Fakat Ben GİRİŞ ve ÇIKIŞ Kısmında 14.Satırdaki =TOPLA.ÇARPIM(($A14=A!$A$4:$A$22498)*($D$2=A!$C$4:$C$22498)*(A!$D$4:$D$22498))
Formülü Aşağı doğru çektiğimde TOPLAM Satırlarındaki Formüllere dokunmadan bir altına kopyalamak istiyorum.Onun için aklıma Toplam Satırlarını Gizlemek aklıma geldi gizlesemde fark etmiyor.Şöyle bir Makro olsa B Sütunundaki TOPLAM Yazan satırları Silse Bende Bütün satırlardaki formülleri aşağı kopyaladıktan sonra 2.Bir makroyla Toplam Satırları ilgili yerlerine geri gelse Çünkü 500 Satır olunca ve aralarda TOPLAM Satırları çok olduğundan devamlı TOPLAM Satırının Bir üstünden Formülü Kopyala yapıştır zor oluyor Arada TOPLAM Satırları Olmasa Formülü Yukardan kopyalarım 1000 satırda olsa 2 dakikada formüler kopyalanır ama TOPLAM Satırlaındaki Değişik bir formül işi bozuyor.Umarım anlatabilmişimdir.
Merhaba,

Toplam satırlarındaki Toplama krıteri nedir, toplamların kimi değişik sayılarla çarpılmış kimi bölünmüş, bazısı sadece toplanmış, bunlarla ilgili belirli bir krıterınız varsa değişik bir yolda izlenilebilir..

Excel Vers. ve Dili
2002-TÜRKÇE
F

Merhaba

Kesin olan şu 30.satırdan sonraki TOPLAM Formüleri aynı =TOPLA(D28:D29) gibi asıl sayfamda 30 kadar bu şekilde fakat 30.satırın üstündeki formüllerin bir standardı yok.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba

Kesin olan şu 30.satırdan sonraki TOPLAM Formüleri aynı =TOPLA(D28:D29) gibi asıl sayfamda 30 kadar bu şekilde fakat 30.satırın üstündeki formüllerin bir standardı yok.
Örnek dosyayı incelermisiniz. Belki tam olarak istediğiniz gibi değil fakat size fikir verir umarım..

.

Excel Vers. ve Dili
2002-TÜRKÇE
T

Merhaba

Çok güzel bir yaklaşım ve süper olmuş çok ama çok teşekkür ederim.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Rica ederim.

İşinize yaradığına sevindim, iyi çalışmalar..