Arkadaşlar aşağıda yazılmış bir makrom var bunu bir butona bağladım Bu makro önce Sayfa 2 deki B sütunundan B2 hücresinden itibaren verileri sayfa 4 deki B sütununa B2 hücresinden başlayarak 10 arlı olarak yazdırıyor. Daha sonra Sayfa 4 de alfabetik sıralama yapıyor. Daha sonrada Sayfa 2 deki veriler alfabetik olarak sıralanıyor. Sorunum şu Sayfa 4 ana sayfam giriş sayfası ve bu sayfada A B C D sütunları gizli olmak zorunda . Bu sütunlar (A B C D )açıkken makro istediğim gibi çalışıyor fakat sütunları gizlediğimde makro Sayfa 2 deki B sütunundan B2 hücresinden itibaren verileri sayfa 4 deki B sütununa B1 hücresinden (yani ilk hücreden) başlayarak 10 arlı olarak yazdırıyor. Buda başka yerleri etkiliyerek hataya sebep oluyor bu konuda ben mi hatalıyım yoksa excelin kusurumu yapılabilecek bir şey varmıdır. Ayrıca hücreler görünürken normal görünmezken hatalı çalışması bana çok ilginç geldi sevgiler saygılar iyi akşamlar
Makro şöyle
Sub Düğme61_Tıklat()
k = 2
For i = 2 To 120
For j = 1 To 10
Sayfa4.Cells(k, 2) = Sayfa2.Cells(i, 2) 'Sayfa 2 deki B sütunundan b2den itibaren verileri sayfa 4e b sütununa b2den başlayarak 10arlıolarak yazdırıyoruz
k = k + 1
Next j
Next i
Range("B1 : D1260").Select
Selection.Sort Key1:=Range("B2"), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess, _
OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom, _
DataOption1:=xlSortNormal
'makro kaydederken başlık satırıda seçtim b2 den itibaren sıralatıyorum
Sheets("DATA").Select
Range("B1:J126").Select
Selection.Sort Key1:=Range("B2"), Order1:=xlAscending, Header:=xlYes, _
Sheets("GRS").Select
End Sub
Makro şöyle
Sub Düğme61_Tıklat()
k = 2
For i = 2 To 120
For j = 1 To 10
Sayfa4.Cells(k, 2) = Sayfa2.Cells(i, 2) 'Sayfa 2 deki B sütunundan b2den itibaren verileri sayfa 4e b sütununa b2den başlayarak 10arlıolarak yazdırıyoruz
k = k + 1
Next j
Next i
Range("B1 : D1260").Select
Selection.Sort Key1:=Range("B2"), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess, _
'makro kaydederken başlık satırıda seçtim b2 den itibaren sıralatıyorum
Sheets("DATA").Select
Range("B1:J126").Select
Selection.Sort Key1:=Range("B2"), Order1:=xlAscending, Header:=xlYes, _