Gün hesaplamasına göre hücreye değer girme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Excel 2010
Merhabalar,

Kendimce bir yapılacaklar listesi hazırladım, biraz da interaktif olmasını istedim. Bu konuda destek olabilirseniz sevinirim. Senaryo üzerinden gittiğim için satır bilgileri biraz karışık olabilir.

K3 hücresinde =Today() bilgisi var. F3 de de bir kaydın son güncellenme tarihi var.

1- Ben, H3 hücresinde eğer bu 2 zaman arasındaki fark 7 günden fazlaysa "Aksiyon alınmalı" yazılmasını istiyorum. Değilse "Aksiyona gerek yok" yazsın.

2- Ama bu işlemi B3'te bir kayıt no bilgisi varsa yapmasını istiyorum. Hatta B sütununda hiçbir kayıt no bilgisi yoksa yapmasın hiçbir satırda yapmasın

3- Son olarak gün aralığı 7 ile 14 gün aralığındaysa I3 sütununda otomatik olarak öncelik bilgisi "İkincil önceliğe" dönüşsün ve bütün satır turuncu renkli olsun, 14 günden fazlaysa "Birincil Önceliğe" düşsün ve bütün satır kırmızı renge dönüşsün gibi bir ayar düşünüyorum.

3- Bu işlemleri tek bir satır için değil birden fazla satır için yapılmasını istiyorum. mesela pazartesi günü için 11 satırlık bir alan var, ben F sütununda tarih bilgisi ve B sütununda kayıt no bilgisi girdiğimde ilgili satırdaki ayarlar otomatik çalıştırılmalı, kayıt girilmemişse hiçbir hesaplama ya da değişiklik yapmamalı.

Teşekkürler şimdiden yardımlarınız için
Melih

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
1 - H3 formülü:

=EĞER(K3-F3>7;"Aksiyon Alınmalı";"Aksiyona Gerek Yok")

2 - H3 formülü:

=EĞER(YADA(B3="";F3="";K3="");"";EĞER(K3-F3>7;"Aksiyon Alınmalı";"Aksiyona Gerek Yok"))

3 - I3 formülü:

=EĞER(H3="";"";EĞER(VE(K3-F3>=7;K3-F3<=14);"İkincil Öncelik";EĞER(K3-F3>14;"Birincil Öncelik";"")))

Koşullu biçimlendirme için A3'ten itibaren sağa ve aşağı doğru istediğiniz kadar seçin.
Koşullu biçimlendirmeden yeni kural ekleyip formül kullanmayı seçin
Formül olarak aşağıdaki formülü kullanın:

=$I3="İkincil Öncelik"

Biçim ayarını turuncu olarak ayarlayıp işlemi tamamlayın.

Aynı işlemleri birincil öncelik için yapın, formül olarak aşağıdaki formülü kullanın:

=$I3="Birincil Öncelik"

Biçim ayarını kırmızı olarak ayarlayıp işlemi tamamlayın.

3 - Formülleri istediğiniz kadar aşağıya kopyalayın.