güncelleme

1.sayfadaki verileri veri sayfasından alıp üzerinde gerekli düzeltmeleri yapıp
1.sayadaki verileri veri sayfasına güncellemek istiyorum

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Ne yapmak istediğinize ait daha detaylı bir açıklama gerekli.

sayın zafer
gönderdiğim örnek çalışmadaki veri sayfasında onbinin üzerinde satır ve
satırlarda barkod,tarih,adı,departman,fiyat,stok var.veri sayfasından aldığım
bilgileri 1.sayfada almış olduğum fiyata göre düzenleyip sadece fiyat ve depertman bölümünü değiştiriyorum.1.sayfadan veri sayfasına, üzerinde düzenleme yaptığım bilgileri veri sayfasında değişiklik yaptığım şekilde güncellemek istiyorum.
ilginiz için teşekkürler.

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

1 isimli sayfaya PLU_code , plu_date ve bunların karşılığı olan plu_dep ve plu_price giriyorsunuz .

Veri sayfasında PLU_code ve plu_date ye eşit olan hücrenin yanındaki hücreye 1 sayfadaki dep ve fiyat bilgisinin gelmesini istiyorsunuz.

Yani eşleme PLU_code ve plu_date ye göre yapılıyor

Ayrıca 1 isimli sayfaya bilgi girerken bir önceki aktarılmış bilgileri siliyorsunuz ve yeni güncel bilgilerimi giriyorsunuz.

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Sonradan farkettim ayrıca aynı tarih ve aynı Pul_code eşit olan 3 veya 4 aynı veri var.
Böyle olunca veri sayfasında hangi verinin değişeceğini bilmemiz zorlaşıyor.

merhaba çok teşekkürler

veri sayfasından 1.sayfaya plu_code,plu_date,plu_name,plu_dep,plu_price geliyor.Gelen malın miktar,bir.fiyat,iskontaları,kdv,adet,kar oranlarını girdikten
sonra ortaya çıkan satış fiyatı ve kdv oranına göre plu_price ve plu_dep değişiyor.değişen plu_dept,plu_price'leri veri sayfasında değiştirmek istiyorum.
plu_code aynı tarih aynı plu_name aynı kalıyor.aynı kalanları veri sayfasında bulup değişen plu_price ve plu_dep değiştirmek istiyorum.bu konuda yardımcı olursanız 2 saatlik işi çok kısa zamanda halledeceğim.
şimdiden çok teşekkürler

teşekkürler

plu_date'in aynı olması fark etmiyor benim sadece plu_name ve plu_code'a göre değişiklik yapılması önemli.bu örnek çalışmada aynı plu_code olması benim hatam orjinal çalışmada bu yok.plu_code göre bulacak ve değişiklikleri yapacak
lütfen yardımcı olurmusunuz.
çok teşekkürler

özür dilerim 1.sayfaya veri aktarırken verileri silmiyorum.olduğu gibi kalıyor.
aktarılan bilgiler üzerinde plu_depve plu_price'de değişiklik yapıyorum.veri sayfasında olan bilgilerin üzerine değişiklikleri yazmak istiyorum.
çok teşekkürler

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Demek istediğiniz anladım.Yalnız Veri sayfanızda aynı Code göre bir çok veri var hangisini değiştireceğimizi nereden bileceğiz
Aynı kodlu verileri tarihe göre süzsek gene olmuyor aynı tarih ve kodlu yine birçok veri var.

Anlatmak istediğim sizin 1 isimli sayfada değişiklik yaptığınız bilgileri veri sayfasında bulmamız ve yanındaki hücrelerdeki bilgileri değiştirmemiz için her kod için birbirinin aynısı olamayan alternatif veriler bulmamız gerekir.

kod d.bil
A 1
A 2
A 3
B 1
B 2

gibi
iki bilgiyi birleştirdiğimiz zaman sayfada her kayıtttan 1 adet olur ve
diğer sayfada bu kayıta uyan bilgiyi aratıp buluruz

Birbirleriyle eşleşen kayıtlar tek olmalı

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Ekli dosyayı inceleyiniz.

A sütunundaki hücrelerdeki sıra numarasına göre iki sayfadaki verileri eşleştiriyor ve 1 isimli sayfadaki değerleri veri sayfasındaki aynı sıra numaralı verinin yerine koyuyor.

Makro 2 dk.kadar sürüyor. sebebi 1 sayfasındaki A sütunundaki bütün hücreleri tek tek veri sayfasındaki bilgiler ile karşılaştırıyor .

1 sayfasındaki veriniz ne kadar çoksa zamanda o kadar çoğalıyor.

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Başka bir alternatif çözüm

Kısa süreli değişiklikleri yapıyor.