günlük tabloları aylıkda toplama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
(11.5612.6505)
Arkadaşlar bir dosyam var.
bu dosyada 31 gün ve bir de ay olmak üzere 32 adet sayfa var.
her bir sayfa ayın gününü gösteriyor.
ben günlük olarak yapılan harcama ve gelen paraları bu tabloda yerine yazıyorum, ve aylık rapor otomatik olarak hesaplıyor.
ancak patron biraz değişiklik istedi ve formatı değiştirdik.

çek ödemesi yaptığımız firmaları ayrı görmek istiyor.
yani ben 1,2,3 nolu günlük raporda tek tek yazdığım firmaları aylık raporta birleştiremiyorum.
çünkü bu firmalar sabit değil ve günde 1 kez yazılsa bile ay içerisinde 10 larca kez yazılmış oluyor.
dolayısıyla 3 nolu dosyada DENEME firmasınıo 12 nolu dosyada tekrar yazarsam rakamları toplasın ve aylık rapora o şekilde işlesin istiyorum.
dediğim gibi sabit firmalar olsa bunu yaptım, ancak sabit olmayan firmalar girince araya benim formuller güme gitti.

bu konuda gerçekten yardıma ihtiyacım var.
patron sabırsızlanıyor da....

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Arkadaşlar bir dosyam var.
bu dosyada 31 gün ve bir de ay olmak üzere 32 adet sayfa var.
her bir sayfa ayın gününü gösteriyor.
ben günlük olarak yapılan harcama ve gelen paraları bu tabloda yerine yazıyorum, ve aylık rapor otomatik olarak hesaplıyor.
ancak patron biraz değişiklik istedi ve formatı değiştirdik.

çek ödemesi yaptığımız firmaları ayrı görmek istiyor.
yani ben 1,2,3 nolu günlük raporda tek tek yazdığım firmaları aylık raporta birleştiremiyorum.
çünkü bu firmalar sabit değil ve günde 1 kez yazılsa bile ay içerisinde 10 larca kez yazılmış oluyor.
dolayısıyla 3 nolu dosyada DENEME firmasınıo 12 nolu dosyada tekrar yazarsam rakamları toplasın ve aylık rapora o şekilde işlesin istiyorum.
dediğim gibi sabit firmalar olsa bunu yaptım, ancak sabit olmayan firmalar girince araya benim formuller güme gitti.

bu konuda gerçekten yardıma ihtiyacım var.
patron sabırsızlanıyor da....
Patronunuza söyleyin, " Bu aletin kulağına üfleyince, öbür taraftan istediğinizi vermez."

Bir zamanlar bilgisayardan anlamayan patronlarım benden saçma bir şey istediklerinde ben onu söylerdim kendilerine.

Şaka bir yana....

Önerim şu:

Hiç bir formül yada makro ile uğraşmadan, bir sayfanızı veri sayfası yapıp, veri tabanı mantığı içinde tüm günlük verilerinizi buna işleyin (Hatta verilerinizi bir form ile girerseniz daha da güzel olur.) Bir başka sayfaya da Pivot Table - Özet Tablo yöntemi ile patronunuz hangi bilgilerin özetini isterse rahat ve esnek bir şekilde elde etmeniz mümkün olabilecektir.

Küçük bir örnek dosya eklerseniz iyi olur.
..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
(11.5612.6505)
örnek tablo

cevap için teşekkürler.

listede göreceğin dosya aktif olarak kullandığım rapor.
her gün olan sayfaların 1000 - 1035 arası satırları gizledim.
oralarda o günün raporunu hesaplayan küçük bir tablo göreceksin.
en sondaki NİSAN yazan sayfa ise bu 1000-1035 arasındaki tablodan veri okuyor.

gün gün girişleri yaptıkça en sondaki NİSAN sayfası , rakamları sürekli hesaplıyor. ancak burda "firmalara yaptığımız ödemeler" kısmı günlük raporda detaylı bir şekilde görünse de aylık raporda tek satırda toplam rakam olarak görünüyor.
günlük rapordaki gibi detaylı bir listeyi aylık rapora uyarlayamadım.
bunun sebebi de firmalarımın SABİT olmayışı.. sürekli yeni bir firma yazabiliyorum.
firmaları da günlük tablolarda yaptığım gibi extra bir sayfaya topladım.
gün gün ügirilen firmalar bir sayfada toplandı, ancak bu kez de onları sıralayıp, aynı olanları toplayıp aylık rapora aktarma işini yapamadım.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Size basit bir örnek ekledim.

Buna göre yaparsanız. Daha iyi olur.

Dosyanız üzerinden gitmedim. Çünkü hem konunuza vakıf değilim, hem de bu kadar zamanım yok.

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
(11.5612.6505)
olmadı

@yurttas
dostum maalesf o verdiğin benim işime yaramadı.(özet tabloyu daha önce denemiştim)

benim yapmak istediğim biraz daha farklıydı.
bu konuda başka ne yapabilirim ki?