hacim hesabı

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Üçgen 2 boyutlu bir şekil olduğu için hacmi olmaz, sadece alanı hesaplanabilir.

Eğer piramidin hacmini hesaplamak istiyorsanız;

V = (A * H) / 3

Burada,

A >>>> Piramidin taban alanı (Taban dikdörtgendir)

H >>>> Piramidin yüksekliği

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
syn Haluk "Üçgen 2 boyutlu bir şekil olduğu için hacmi olmaz, sadece alanı hesaplanabilir." açıklamanız için teşekkür ederim.
bu soruyu kasıtlı sordum, herkes exceli iyi bilmek zorunda değil ama soruda kendi içinde mantıklı olmalı. benzerlerini malesef sitede çok görüyoruz. eğitim sistemimizin eksikliği midir, bizim eksikliğimiz midir siz karar verin.

bu soruyla gerçekten karşılaşmış ve soran kişi adına çok üzülmüştüm.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Soruyu sorduğunuz yer forumun soru-cevap bölümlerinden biri olduğu için ben de doğal olarak bir cevap verdim.

Şimdi kendimi sazan gibi hissettim. Keşke konuyu forumun ilgili bölümlerinden birinde açsaydınız....

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
syn Haluk, iyi niyetinize teşekkür ederim. amacım birilerini incitmek değildi elbet.
eğitim sistemimizdeki yanlışlıkları ve bizim de hâlâ koyun gibi yönetilmeye ses çıkarmamamızı eleştirmekti. benzer sorularla yüzlerce kez karşılaştığınıza eminim. neden geri kalmış bir toplum olduğumuzun basit göstergeleri bunlar. çuvaldızı birazda kendimize batıralım. eğitim ve öğretim sistemi deriz hep. bize iyi kötü bişeyler öğretiyorlar ama eğitim kısmı da bize kalmıyor mu?

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
syn Haluk, lütfen kendinizi sazan gibi hissetmeyin.
soruya ilk cevabınız bir tokat gibi zaten. daha güzel ve incitmeden başka bir cevap verilemezdi.
bu soru gerçekten sorulmuş olsaydı soruyu soran kişi tam anlamıyla sazan olacaktı.