Hata Uyarısı

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Merhaba arkadaşlar,

Yapmakta olduğum bir çalışma için yardımlarınıza ihtiyacım var.
Ek'teki dosyada belirttiğim sorun ile ilgili yardımlarınız bekliyorum..

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
aşağıdaki şekilde işinizi görür mü?

C2:D9 aralığını seçin
koşullu biçimlendirme formülüne =C2="" yazıp hücre rengini kırmızı yapın.

not:
H sütunundaki formülü düzeltiniz
=TOPLA.ÇARPIM(($B$2:$B$9=G4)*($E$2:$E$9>0))

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
sayın uzmanamele öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkürler.
Benim yaptığım çalışmada aynı istikamete giden şoför için zaten tek saat yazılıyor. Dönüş saati son gittiği bölgeden döndüğü saat zaten.c2 hücresinin boş olması sorunumu çözmez. Bir veya birden fazla bölgeye gittiğinde gidiş-dönüş saatlerini yazmayı unutursak hatayı yakalayamıyoruz.
Hazırladığım çalışma çok daha teferruatlı. Bu sadece benim çözemediğim kısmına benzer bir örnek . excel.web.tr sayesinde neredeyse tamamını çözdüm fakat burada tıkandım kaldım.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
İnşallah yardımlarınıza bu sorunuda çözeriz

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
ek dosya işinizi görür mü?

hem koşullu biçimlendirme yapılmış hemde hücre içersinde açıklama çıkmakta.
size uygun olanı seçebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
sayın uzmanamele burada şoför 3 tur atıp 4 bölgeye gidiyor. Sizin formülünüze göre hata veren veri doğru veri hatalı değil. Araç aynı istikamette gidip çıkış yerine bir defa elmekte. Yani şöyle düşünün biz A şehrindeyiz araç b1 ve b2 şehrine gidiyor ve A şehrine geri dönüyor. Yani A şehrinden bir defa çıktı bir defa girdi. Eğer A şehrinde çıkıp B1' gitse ve geri A şehrine dönse sonra tekrar çıkıp B2 şehrine gidip tekrar gelse 2 tur atmış olur. Burada yazdığımız çıkış saati aynı zamanda tur sayısını tespit etmede kullanılıyor.
Umarım anlatabilmişimdir. Sitede gerçekten başarılarınız takdire şayen. Yardımlarınıza minnettarım. Bakalım bu sorunu çözebilecekmiyiz. Cevabınızı merakla beklemekteyim.