Her dosyada çalışan makro

herkese merhaba

Önce form da soracağım konu hakkıda arama yaptığımı belirtiyim.

Benin sorunum herhangi bir makronun bütün ecxel dosyalarında çalışması hakkında, yani yazılan kod hangi dosyayı açarsam açayım çalışmalı.

Ben Kitap1.xls' de bi kod yazmışsan bu sadece Kitap1.xls' de çalışıyor; daha önceki dosyalarımda ve sonradan oluşturacağım dosyalarımda da etkin olmasını istiyorum.

yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ayhan Ercan

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365- Türkçe
Merhaba,

Makronuzu, "Kişisel Makro Çalışma Kitabı" altında saklarsanız, tüm çalışma kitaplarında çalışmasını sağlayabilirsiniz...

Sayın Ayhan Ercan

"Kişisel makro çalışma kitabı" diye ayrı bi şablon mu var yoksa kitabın adını "Kişisel makro çalışma kitabı" diyemi değiştireceğim, ikincisini yaptım olmadı biraz daha detay verebilirseniz sevinirim.

İginize teşekkürler.

N.Ziya Hiçdurmaz

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR / 32 Bit
Araçlar,makro,yenimakro kaydet dedikten sonra açılan pencerede makronun saklanacağı yer yazan metin kutusundan seçiminizi yapacaksınız.

Tarif ettiğiniz şekilde yapamadım, çünkü benim makrom zaten kod olarak yazılı, dediğiniz yerden makro adı seçmem isteniyor böyle bir seçim yapamıyorum.

Ama genede ilginize alakanıza teşekkür ediyorum.

Excel Vers. ve Dili
2002 (10.4302.4219) SP-2
Merhabalar,

Benim de bir önerim var.. :)
Yazdığınız makroyu, "eklenti" olarak kaydedin.. Böylece istediğiniz zaman, istediğiniz makinada çalıştırabilirsiniz.

http://www.excel.web.tr/f14/butonu-arac-cubuklar-na-ekleme-imkan-var-m-t54355/sayfa2.html adresinde, üstteki toolbar'a nasıl buton atayabileceğinizin bilgisi var.

Buna ilaveten aşağıdaki kodları ThisWorkbook'a eklemeniz yeterli.
----------
Private Sub Workbook_AddinInstall()
Application.Run ("Delete_Drawing_Menu")
Application.Run ("Auto_Open")
End Sub

Private Sub Workbook_AddinUninstall()
Application.Run ("Delete_Drawing_Menu")
End Sub
-------------

Son olarak, kaydederken "farklı kaydet" seçeneğinden eklenti olarak kaydedin. Default olarak Add-ins klasörüne gidecektir. Siz bir yedeğini de ayrı bir klasöre alın. :)

Elinizdeki excel dosyasını açın, "araçlar > eklentiler" menüsünden eklentiyi seçin.

Kolay gelsin, iyi çalışmalar.. :)

Sayın kaant,

Sadece eklenti olarak kaydetsem olmazmı, devamında yazdığınız kodlarıda mı yazmam gerekli eğer onlar sadece buton içinse gerek yok ama eğer eklentiyle beraber gerekliyse yapacağız. ama biraz daha detaylı açıklarsanız çok sevinirim.

İlginiz için teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
2007TR - 2010TR
kodlarınızı bir txt dosyası ile module olarak importlayın çalışır...

Excel Vers. ve Dili
2002 (10.4302.4219) SP-2
Merhaba,

Eğer kullandığınız makrolar otomatik olarak devreye giriyorsa (örneğin, x hücresine y değeri yazıldığında çalışacak türden fonksiyonlarsa), o zaman buton koymanıza gerek yok. Ancak, otomatik olarak devreye girmeyen fonksiyonlardan oluşuyorsa (örneğin, n adet anket formunun bir db'ye aktarılması gibi) o zaman buton koymanızda fayda olduğunu düşünüyorum.

Diğer taraftan, eğer buton kullanmayacaksanız, o zaman:

Private Sub Workbook_AddinInstall()
Application.Run ("Aktive_Edeceğiniz_Makro_Adi")
Application.Run ("Auto_Open")
End Sub

ve

Private Sub Workbook_AddinUninstall()
Application.Run ("Aktive_Edeceğiniz_Makro_Adi")
End Sub

fonksiyonlarını ThisWorkbook'a eklemeniz yeterli olacaktır.

Kolay gelsin, iyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2007TR - 2010TR
kısa olarak çalışma kitabına

call makro adı ile de çalıştırabilirsiniz..