Her il içindeki en büyük ilk 10 müşteri.

Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04.03.2019
Merhaba,

Konfeksiyon, Gıda, Kozmetik olmak üzere 3 farklı ürün grubunda satış yapan bir firmanın, 5 farklı ilde en çok satış yaptığı ilk 10 müşterisine ilişkin bir çalışma yaptım. Her il için satış yapılan tüm müşterilerin isim, no, satış tutarı bulunan ana listeden çekilerek, ilk 10 müşteriye ilişkin bir liste oluşturdum.

Bu ihtiyaçtan doğan bir çalışma oldu. Ama sonuçta, işi hayli uzun yoldan tamamladığımı hissettim. Kulağı tersten göstermek gibi oldu sanıyorum.

Ana listeyi örneğin çok karışık olmaması için kısa tuttum. Ancak listede tüm iller ve binlerce kişiye ilişkin bilgi olursa, benim formülasyon sıkıntı çıkarabilir.

Uzman arkadaşlar ekteki örneği inceleyip, konu hakkında mümkünse formül/makro yoluyla üretilebilecek daha pratik veya alternatif çözümleri paylaşabilirlerse memnun olurum.

İyi çalışmalar..

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Tablonuzu inceledim. Aslında tablonuza özet tablo özelliği uygulanabilir. Fakat "Konfeksiyon" grubunda hem ilk 10 listesini istiyorsunuz hemde grup genel toplamını istiyorsunuz. Özet tabloda "ilk 10" değer listeleme özelliği bulunmaktadır. Fakat bunu tablonuza uyguladığınızda "Konfeksiyon" grubunun tüm toplam tutarını göremezsiniz. Bu şekilde işinize yararsa örnek verebilirim.

Eğer bu şekilde çözüm işinize yaramazsa çok sayıda veriden bahsettiğiniz için makro ile çözüm en uygunu gibi görünüyor.

04.03.2019
Sayın Ayhan,

İlginiz için teşekkür ederim.

Mesajınızda bahsettiğiniz şekilde bir özet tablo ile örneklendirmeniz mümkün müdür?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Örnek dosya ektedir.

Veri-Özet Tablo menüsü kullanılarak tablo hazırlanmıştır.

Ekli dosyalar

04.03.2019
Sayın Ayhan,

İlgi ve yardımınız için teşekkür ederim.

Elinize, emeğinize sağlık.

İyi çalışmalar dilerim.