Her Sayfanın ilk 5 satırını alt alta kopyalama

schlecht

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-02-2025
merhaba, elimde bir excel var, excelin 90 sayfası var bu 90 sayfanın ilk 5 satırını alt alta bir sayfaya kopyalamam gerekiyor. Yardımlarınızı rica ediyorum. Saygılar,

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Merhaba.

Aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.

Kod:
Sub Kopyala()
    Dim syf As Worksheet
    Dim Yenisyf As Worksheet
    Dim Say As Long
    Set Yenisyf = Worksheets.Add
    Yenisyf.Name = "Yeni Sayfa"
    For Each syf In ThisWorkbook.Worksheets
        If Not syf.Name = "Yeni Sayfa" Then
            Say = IIf(Yenisyf.Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row = 1, 1, Yenisyf.Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row + 1)
            syf.Rows("1:5").Copy Yenisyf.Cells(Say, "A")
        End If
    Next
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Office 2019 Pro
Türkçe
07-04-2023
Merhaba.

Aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.

Kod:
Sub Kopyala()
    Dim syf As Worksheet
    Dim Yenisyf As Worksheet
    Dim Say As Long
    Set Yenisyf = Worksheets.Add
    Yenisyf.Name = "Yeni Sayfa"
    For Each syf In ThisWorkbook.Worksheets
        If Not syf.Name = "Yeni Sayfa" Then
            Say = IIf(Yenisyf.Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row = 1, 1, Yenisyf.Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row + 1)
            syf.Rows("1:5").Copy Yenisyf.Cells(Say, "A")
        End If
    Next
End Sub

Çözüm için teşekkürler. bazı sayfaları kapsam dışında bırakabiliyor muyuz?

Excel Vers. ve Dili
Office 2019 Pro
Türkçe
07-04-2023
Merhabalar. Kendi dosyama uygulamak için tamamen kurgu olan bir deneme dosyası ekledim. Bu deneme dosyasında.

1,2,3 İsimli sayfalarda H sütununda veriler var. Sizlerden istediğim
1- Bu sayfalardaki H sütunun daki verileri 1,2,3 sayfalarının her birinin AJ sütununda alt alta gelecek şekilde kopyalamalı.
Bu kopyalama yaparken kaynak hücrenin biçim öğeleri(Renk,kenarlık vs) gelmemeli.

Bu kopyalama işlemi dinamik bir biçimde yapılmalı. H sütununa her bir veri girişimde ilgili veriyi Aj Sütununa Kopyalamalı(AJ2 den itibaren). Ayrıca sayfa sayısı değişkenlik gösterebilir. O nedenle yeni eklenen sayfalarda da işlem yapılmalı. Ama deneme dosyasında A, B gibi sayfalarda işlem yapılmamalı.

Notlar: AJ sütununa kopyalanmasını istememin sebebi, AJ sütununu Yardımcı kolon olarak kullanıyorum. Bu sayede Formül Kullanarak AJ de ki değer Her bir sayfadaki(1,2,3 vs isimli) C sütununda ki bir değere eşitse C sütunundaki İlgili Hücreyi Kırmızı dolgu ve beyaz yazı tipi ile yazmasını sağlıyorum. Eğer Farklı bir yönteminiz varsa o şekilde de yapabiliriz.

Eğer Zor olmayacaksa H sütunundaki Değerlerin AJ sütununa kopyalanması işleminde, Boş hücreleri ve tekrarlı değerleri kopyalamazsa güzel olur. Teşekkürler.

Ekli dosyalar