Hesap kodlarını getirtme

altan888

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27.09.2026
Merhabalar; Ekli excel tablomda görüleceği üzere;

H7 deki 689-100-010-0000 nolu kod muhasebe kodudur ve F7 de görüleceği üzere tipi "Borç" yazmaktadır akabinde B7 deki 373 ise bu kodun fiş nosudur,

H9 daki 329-100-400-0057 nolu kod ise onunda yukarıdaki gibi fiş no aynı 373 tür ancak tipi "Alacak" yazmaktadır. Her fiş gurubunun farklı kendi fiş numarası bulunmaktadır.

Benim yapmak istediğim şey, H7 deki gibi "Borç" olan kodların hemen yanına H9 daki "Alacak" kodunu getirtmek istiyorum, manuel olarak sağ taraftaki tabloda yaptığım gibi, Yardımlar için şimdiden çok çok teşekkürler. (Çözüm makrosuz olabilirse çok sevinirim)

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
22/12/2022
Deneyiniz.Dizi formülü
Kod:
=EĞER($F3="BORÇ";DOLAYLI("C"&MİN(EĞER(EĞER($F3="BORÇ";SATIR($A3))<KÜÇÜK(EĞER($F$3:$F$10000="ALACAK";SATIR($A$3:$A$10000));EĞERSAY($F$3:$F3;"ALACAK")+1);KÜÇÜK(EĞER($F$3:$F$10000="ALACAK";SATIR($A$3:$A$10000));EĞERSAY($F$3:$F3;"ALACAK")+1))));"")

altan888

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 TR
27.09.2026
Deneyiniz.Dizi formülü
Kod:
=EĞER($F3="BORÇ";DOLAYLI("C"&MİN(EĞER(EĞER($F3="BORÇ";SATIR($A3))<KÜÇÜK(EĞER($F$3:$F$10000="ALACAK";SATIR($A$3:$A$10000));EĞERSAY($F$3:$F3;"ALACAK")+1);KÜÇÜK(EĞER($F$3:$F$10000="ALACAK";SATIR($A$3:$A$10000));EĞERSAY($F$3:$F3;"ALACAK")+1))));"")
Sayın çıtır, formülünüz çok güzel çalışıyor, elinize sağlık , çok çok teşekkür ederim, sizden bir küçük ricam daha olacak, bu formülü değişik varyasyonlarda kullanmayı planlıyorum, her varyasyon içinde sizden formül istemem çok hazıra konmak olacak, benimde kendimi geliştirebilmem için formülünüzü bir bütün olarak algılayıp çözemiyorum, sizden ricam formülünüzü yardımcı sütun kullarak yada formülü ikiye veya üç parçaya bölme imkanınız var mıdır? Zahmet verdiysem lütfen kusura bakmayın, tekrar çok teşekkürler, iyi günler, iyi çalışmalar dilerim.

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
22/12/2022
Sayın altan888
İsteğiniz doğrultusunda dosyada düzenleme yaparak gerekli açıklamaları ekledim.Sorunuz olursa yine cevaplamaya çalışırım.Öğrenmek isteyenlerle bilgi paylaşmak zahmet vermez, bilakis mutlu olurum.İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

altan888

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 TR
27.09.2026
Sayın altan888
İsteğiniz doğrultusunda dosyada düzenleme yaparak gerekli açıklamaları ekledim.Sorunuz olursa yine cevaplamaya çalışırım.Öğrenmek isteyenlerle bilgi paylaşmak zahmet vermez, bilakis mutlu olurum.İyi çalışmalar.
Sayın çıtır, detaylı açıklamalar için çok çok teşekkür ederim, gayet anlaşılır olmuş, elinize sağlık, iyi akşamlar.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba, alternatif olsun.

►NOTLAR:
-- Aşağıda verdiğim formüller dizi formülü değil normal formüldür.
-- Formüllerde F sütununa yazdığınız BORÇ/ALACAK değerlerinin kullanılmasına lüzum yok bence.
Zaten hesap kodu sütununda soldan 2 karakter boşluk olanlar ALACAKlı hesap kodu.
-- Aynı fiş numarasında, hesap kodu 3 karakterden ve alacak sütunundaki değer 0'dan büyük olan bir'den fazla satır
olduğunda nasıl işlem yapılacağı net değil gibi geldi bana.

►FORMÜLLER:
-- H3 hücresine uygulayın ve son dolu satıra kadar kopyalayın.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]VE[/COLOR](D3>0;[COLOR="red"]ESAYIYSA[/COLOR](D3);[COLOR="red"]UZUNLUK[/COLOR](C3)>5);[COLOR="red"]KIRP[/COLOR](C3);"")
-- I3 hücresine uygulayın ve son dolu satıra kadar kopyalayın.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]VE[/COLOR](D3>0;[COLOR="red"]ESAYIYSA[/COLOR](D3);[COLOR="red"]UZUNLUK[/COLOR](C3)>5);[COLOR="red"]KIRP[/COLOR]([COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]($C$1;[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](B3;$B:$B;0)+[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR]([COLOR="red"]BÜYÜK[/COLOR]([COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]("E"&[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](B3;$B:$B;0)&":E"&[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](B3;$B:$B;0)+[COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR]($B:$B;B3)-1);1);[COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]("E"&[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](B3;$B:$B;0)&":E"&[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](B3;$B:$B;0)+[COLOR="Red"]EĞERSAY[/COLOR]($B:$B;B3)-1);0)-1;0));"")

altan888

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 TR
27.09.2026
Merhaba, alternatif olsun.

►NOTLAR:
-- Aşağıda verdiğim formüller dizi formülü değil normal formüldür.
-- Formüllerde F sütununa yazdığınız BORÇ/ALACAK değerlerinin kullanılmasına lüzum yok bence.
Zaten hesap kodu sütununda soldan 2 karakter boşluk olanlar ALACAKlı hesap kodu.
-- Aynı fiş numarasında, hesap kodu 3 karakterden ve alacak sütunundaki değer 0'dan büyük olan bir'den fazla satır
olduğunda nasıl işlem yapılacağı net değil gibi geldi bana.

►FORMÜLLER:
-- H3 hücresine uygulayın ve son dolu satıra kadar kopyalayın.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]VE[/COLOR](D3>0;[COLOR="red"]ESAYIYSA[/COLOR](D3);[COLOR="red"]UZUNLUK[/COLOR](C3)>5);[COLOR="red"]KIRP[/COLOR](C3);"")
-- I3 hücresine uygulayın ve son dolu satıra kadar kopyalayın.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]VE[/COLOR](D3>0;[COLOR="red"]ESAYIYSA[/COLOR](D3);[COLOR="red"]UZUNLUK[/COLOR](C3)>5);[COLOR="red"]KIRP[/COLOR]([COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]($C$1;[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](B3;$B:$B;0)+[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR]([COLOR="red"]BÜYÜK[/COLOR]([COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]("E"&[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](B3;$B:$B;0)&":E"&[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](B3;$B:$B;0)+[COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR]($B:$B;B3)-1);1);[COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]("E"&[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](B3;$B:$B;0)&":E"&[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](B3;$B:$B;0)+[COLOR="Red"]EĞERSAY[/COLOR]($B:$B;B3)-1);0)-1;0));"")
Ömer bey, cevap için çok çok teşekkür ederim, formülleriniz gayet güzel çalışıyor, Evet açıklamanızda ki "Aynı fiş numarasında, hesap kodu 3 karakterden ve alacak sütunundaki değer 0'dan büyük olan bir'den fazla satır olduğunda nasıl işlem yapılacağı net değil gibi geldi bana." konusunda haklısınız, ama böyle bir problemli durum olursa formüllerinizdeki bazı parametreleri değiştirerek öncelikle kendim çözmeye çalışacağım, çözemezsem de artık yardım isterim, tekrar çok teşekkürler, elinize sağlık, iyi günler, iyi çalışmalar dilerim.