- Excel Vers. ve Dili
- 2003
sn dostlar bir dosya ekledim.bakma ve yardım etme şansınız olursa sevinirim.(dosyada basitçe eğer fonksiyonunu kullanarak birçok koşullu hesaplama yaptırıyorum.biraz karışık bir dizi formülüm var daha kolay yolunu yada farklı bir fonksiyonu bilmiyorum)derdim yaş tayinini doğum tarihi girerek yaptırmak.ancak bunu yaptırıp ilgili hücreye bu sonucu formülle aktardığımda bunu değerlendirmeye alacak olan eğer formülleri hata veriyor ama yaşı elle 1,2,3,4,5 gibi girersem çalışıyor.bunu çözemedim.
ve bir diğeride cins kısmına K yada E şeklinde girişin hep büyük harf olmasını sağlamak istiyorum.yada küçük harf girildiğinde yaş ve cins hanelerini birleştirdiğim hücrede herzaman K1 ,K2,E1,E2 gibi büyük harf olabilmesi için ne yapmalıyım.saygılarımla
ve bir diğeride cins kısmına K yada E şeklinde girişin hep büyük harf olmasını sağlamak istiyorum.yada küçük harf girildiğinde yaş ve cins hanelerini birleştirdiğim hücrede herzaman K1 ,K2,E1,E2 gibi büyük harf olabilmesi için ne yapmalıyım.saygılarımla