Html sayfasindan Excel'e bilgi aktarımı

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Resimde görüldüğü şekliyle bir html sayfam var. Bu bilgileri
Excel'e sıralı şekilde nasıl aktarabilirim ? yada sadece Plaka ve Tutar kısımlarını nasıl okutabilirim ?

Ekli dosyalar

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Webden bilgi almanın en kolay yolu;Veri/Dış Veri Al/Yeni Web Sorgusu dur. Bazı durumlarda bu yeterli olmayabilir. Makro ile alınması gerekebilir. Bunun için web sayfasının kaynak koduna bakmak gerekir resime bakarak(resim de net değil) bir öneride bulunmak mümkün değil.
Saygılar.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
sayın dede üstad dış veri al ile yapılıyor diyorsun fakat tarih sorgulama tabloda hiç bir işe yaramıyor. Bu konuyu biraz açarmısın tarih arası döviz bilgisi almada nasıl bir yardımı olurki bunun.?

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Dosya içinde özel bilgiler olduğu için göndermek istemedim. Halen düzenlemeye çalışıyorum. Ama Vba yardımıyla yapılabilirse güzel olur kanımca.

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
sayın dede üstad dış veri al ile yapılıyor diyorsun fakat tarih sorgulama tabloda hiç bir işe yaramıyor. Bu konuyu biraz açarmısın tarih arası döviz bilgisi almada nasıl bir yardımı olurki bunun.?
Tarihler arası sorgulama için VBA kodu gerekir. Buna ilişkin çeşitli örmekler forumda mevcuttur. Örneklerden birine buradan ulaşabilirsiniz.

Saygılar.

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Dosya içinde özel bilgiler olduğu için göndermek istemedim. Halen düzenlemeye çalışıyorum. Ama Vba yardımıyla yapılabilirse güzel olur kanımca.
VBA ile yapılır ama web sayfasının kaynak kodunu bilmek gerekir.
Kolay gelsin.

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Sayın dede, elinizde buna benzer bir örnek var ise, eklerseniz, belki kendime uygulayabilirim.

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Galiba bir çözüm buldum. Ama biraz zaman alıcı. Html>Pdf>Text>Excel. Gerçi veriler tam olarak düzenli gelmiyor ama...

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
Tarihler arası sorgulama için VBA kodu gerekir. Buna ilişkin çeşitli örmekler forumda mevcuttur. Örneklerden birine buradan ulaşabilirsiniz.

Saygılar.
Sayın dede üstad.
Bu kodların hepsine baktım fakat standart bir tcmb nin üzerinde yapılan çektirme işlemini serbest piyasa verilerini çekme yönünde değiştirmeye kalktığınızda kalakalıveriyorsunuz.

http://www.altinkaynak.com/carchive.aspx

adresinden çekmeye kalktığınızda örneğin hiçbir mahiyeti kalmıyor hatta tamamen kod yazmayı ezbere bilmeniz gerekebiliyor.

http://www.mtuncel.com/excel/SPDovizAltinKuru.zip

adı altında bir program buldum fakat buda çalışmıyor nedenini anlayamadım. Bu biraz uzun bir iş farkındayım.

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Sayın dede, elinizde buna benzer bir örnek var ise, eklerseniz, belki kendime uygulayabilirim.
Merhaba,

Bu dosyayı inceleyiniz. T.C.Kimlik numaranızı yazıp sorgulayın. Sonra ad yaz butonuna basıtığınızda verilerin excel sayfasına alındığını göreceksiniz. Kodların içindeki AdYaz prosedürünü ve mevcut web sayfasının kodlarını(web sayfası üzerine sağ tıklayıp kaynağı gösteri seçerek)karşılaştırmalı olarak inceleyiniz.
Kolay gelsin.

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Teşekkürler, inceleyeceğim.