Hücre adresindeki satır ve sütun bilgisini 2 farklı hücreden çekerek oluşturma

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Merhaba,

Direk örnek üzerinden anlatayım:
A1 hücresine G
A2 hücresine 77
bilgileri girili

A1 ve A2 hücrelerinin değerleri yukarıdaki gibidir. Ben B1 hücresine, bu iki hücre değerinden oluşacak adresteki hücre değerini yani G77 hücresinin değerini çektirmek istiyorum. Yani =G77 formülündeki G ve 77 bölümlerini iki farklı hücreden çektirerek oluşturmak istiyorum.

=a1&a2 yaptığım zaman G77 değerine ulaşıyorum ama bunu text olarak oraya yazıyor G77'nin içeriğini çekmiyor.

Bunu nasıl yapabilirim ?

Benim yapacağım tam işlem ise şu biraz daha karışık :

Bunun nasıl yapıldığını bulursam 30 sayfalı bir excelde sayfa numaraları 1den 30 a kadar. bir hücrenin değerini sayfanın adına göre çekeceğim. yani 20 adlı sayfada otomatik olarak bir önceki sayfanın G77 hücresinin içeriğini çektireceğim. ='19'!G77 . Bir hücreye sayfanın adını çektiriyorum ve bir eksiltiyorum. Sonra tüm değişkenleri bir araya getiriyorum.
Şu şekilde =CONCATENATE("'";A2;"'";"!";"G77") a2 hücresinde dediğim gibi sayfa adının bir eksiği var. Sonuç bu formül bana ='19'!G77 veriyor ama text olarak veriyor. Bu sonuçta çıkanı formül olarak işletmem lazım.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

=DOLAYLI(A1&A2)

Eğer sayfa adını da işleme katacaksanız aşağıdaki gibi deneyin. Sayfa adını C1 den aldığı düşünüldü.

=DOLAYLI("'"&C1&"'!"&A1&A2)

.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Teşekkür ederim bende buraya yazdıktan sonra aklıma geldi ;

=INDIRECT(CONCATENATE("'";A2;"'";"!";"D71"))

Formülü ile çözdüm olayı a2 benim sayfa adım oradan sayfa adını çekip istediği hücrenin içeriğini çekiyorum.