Hücre başvurularının aktif olmaması...

xternet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 Tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-10-2028
Merhaba arkadaşlar.

Zaman zaman yaşadığım bir problemle tekrar karşılaştım ve hemen üstatlara sorayım dedim.
Çalıştığım kitapta bolca hücre başvurusu var. Sayfalardaki hücreler başka sayfalardaki verileri içeriyor. Örneğin sayfa1 A1 deki bir bilgi diğer 20 sayfada görüntüleniyor. Ben sayfa1 de A1 hücresini değiştirdiğimde diğer sayfalar doğal olarak değişiyor.
Her şey normal. Genelde bu işlem böyle seyreder.
Ama az önce üzerinde çalıştığım çalışmada bu böyle olmadı. sayfa1 de 20 hücredeki verileri sildim. diğer sayfalara geçtim baktım ki orada silinmemiş. Formülü inceledim. Herşey normal. Ama boş olması gereken hücrede hala önceki veri var. Acaba hesaplama "manuel" mi dedim (ki ortada hesaplama da yok. Sadece hücredeki verinin diğer sayfada gösterilmesi var.), değil otomatik. Exceli kapadım açtım yine düzelmedi.
Ne zaman ki hücreyi aktif hale getirip (yani üzerinde çift tıklayıp) tekrar enter'ladım, o zaman hücredeki bilgi normale döndü.
Bu problemle daha önceleride karşılaşmıştım. Bunun sebebi ne olabilir arkadaşlar?

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Merhaba,

Formüllerinizi bilmeden ne söyleyebilirizki? Aşağıdaki linki inceleyiniz..

Dolaylı

xternet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 Tr
12-10-2028
Yukarıda da söylemeye çalıştığım gibi aslında formül yok. Sadece veri aktarımı. Mesela bu konuyu açmama sebep olan son problem aşağıdaki işlemde oldu.

=EĞER(ANAHTAR!AE4="";"";ANAHTAR!AE4)

Bu ifade yaklaşık 20 sayfada var. ANAHTAR!AE4 hücresinde veri yazılıydı. Sildim. Ama diğer sayfalarda bu ifadenin yazılı olduğu hücreler boşalmadı. Hala önceki veri vardı.
Bu sürekli yaşadığım bir problem değil. Zaman zaman oluyor. Herşey normalken.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Dosyayı eklemeniz mümkün mü?

.

xternet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 Tr
12-10-2028
Merhaba Ömer bey,
Dosyayı 2007 de açtım. Durum düzeldi. Son durumu görmek için kaydetmeden kapatıp 2003 te açtım tekrar. Yine eskisi gibiydi. Yani başvurular çalışmıyordu.
Daha sonra 2007 de tekrar açtım ve kaydettim. YAni şu anda sorun çözülmüş durumda.
Yukarıda da belirtğim gibi bu zaman zaman yaşadığım bir sorun. Ben bu durumu sayfada ve kitapta fazla biçimlendirme ve yönlendirme olmasına bağlıyorum. Belki burada tecrübe aden arkadaşlar vardır diye düşündüm. Sanırım çok karşılaşılan bir durum değil. Ben yinede yaptığım çalışmayı ekliyorum. Henüz tamamlanmadı. Üzerinde çalışıyorum.

Ekli dosyalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

excel 2003 dosyasını excel 2007 de açıp koşullu biçimlendirme uyguladığınızda; bu biçimlendirmeleri 2007 de çalışırken kullanabilirsiniz ancak 2003 ile açtığınızda kullanamayabilirsiniz.
bazı özellikler 2003 de desteklenmediği için 2003 ile açılan dosyada bunları göremeyebilirsiniz.

bu gibi sorunlarla karşılaşmamak için dosyanızı excel 2003 ile hazırlayın, kullanırken 2007 olması sorun yaratmaz.

xternet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 Tr
12-10-2028
Sayın uzmanamele;
Ben çalışmayı dediğiniz gibi başlangıcından itibaren 2003 de hazırlıyorum. Sorunu çözemeyince birde 2007 de bakayım dedim ve yukarıda bahsettiğim durum gelişti.