Hücre Biçimleri başka sayfalara gelebilirmi?

Excel Vers. ve Dili
MS 2003 TR /
MS 2007 TR
Selamlar

1 yıllık 365 sayfadan oluşan bir stok için hazırlanmış bir dosyada koşullu biçimlendirme ile stok durumunu görmek için KIRMIZI, SARI, YEŞİL renklendirme yaptım

bu koşullardan her sayfaya uyguladım fakat değerleri değiştirince tüm sayfalarda tekrar koşulları değiştirmek yerine anasayfa bir koşul oluştursam diğer sayfalar bu koşulu alabilir mi
yada anasayfada bir renk belirtsem diğer sayfalardaki hücreler içindeki değer değişmeden hücre rengini anasayfadan alabilir mi

Not: Sonradan 12 tane excel kitabı olarak aylara bölünmüştür.

Ekli dosyalar

• 4.3 KB Görüntüleme: 8

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
anasayfada bir kriter listesi oluşturun, diğer sayfalar bu kriterleri anasayfadan alsın.
sonra her sayfada anasayfadan gelen kriterlere göre koşullu biçimlendirme uygularsınız.
bu durumda koşullu biçimlendirme başvurusu kendi sayfasında olacağından rahatlıkla formülü yazarsınız.

N.Ziya Hiçdurmaz

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR / 32 Bit
yanıt

Makro ile isterseniz
Kod:
Sub bicim()
Dim sat, i As Integer
For i = 2 To Sheets.Count
For sat = 3 To 7
Sheets(i).Cells(sat, "e").Interior.Color = Cells(sat, "e").Interior.Color
Next: Next
End Sub

Ekli dosyalar

• 42 KB Görüntüleme: 10

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Alternatif olarak bu kdu da kullanabilirsiniz:
Kod:
Private Sub Workbook_SheetActivate(ByVal Sh As Object)
If ActiveSheet.Name = "Anasayfa" Then Exit Sub
    Sheets("Anasayfa").Range("E3:E7").Copy
    Range("E3").PasteSpecial Paste:=xlPasteFormats
    Range("E3").Select
    Application.CutCopyMode = False
End Sub
Kodu Thisworkbook'a kopyalayacaksınız.

Ekli dosyalar

• 43.5 KB Görüntüleme: 6
Excel Vers. ve Dili
MS 2003 TR /
MS 2007 TR
Selamlar

Teşekkürler arkadaşlar makro istemiyorum. (çünkü çok karmaşık hazır dosya)

şimdi derdimide tam anlatamadım orjinal dosya yı yolluyamıyorum. 12 ay excel dosyası var, bir tanede anasayfa excel sayfası. şimdi diğer 12 excel dosyası hepsi 30 gün (30 sayfa var) yani toplamda 365 tane excel sayfası, anasayfadan Tarih, Hammadde isimleri vb. tüm değer ve verileri alıyor. Anasayfada tüm değerleri aylık verileri alıyor.

Sorun şurda kaynaklanıyor; Örnek A hammaddesi için koşul oluşturdum (100 den küçük, 100-250 arası ve 250 büyük) için sarı kırmızı yeşil koşul oluşturulmuş. mesala hammadde temini geçikiyor koşullar ayarlanmalı (500 den küçük 500-1000 arası 1000 den büyük ) şeklinde koşul değiştirmem gerekiyor. Bu koşulu 365 sayfada değiştirmek gerekli (Birde sayfalarda koruma şifresi var. sadece gerekli yerler harici değer girilmemesi ve formülleri kazara bozmamak için) sayfalardan şifreyi aç koşulu değiştir şifre gir işlemi yapmak istemiyorum

Yolu varsa tekrar yaparım 365 sayfada :)

Not: 1 Excel dosyası 11MB X12= 120 MB + Anasayfa Toplamda 130 MB Excel dosyasından oluşuyor