Soru Hücre çağırma hk.

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Merhaba ;

Fatura yazdırmak için bir sayfa oluşturdum . Müşteriler ve Malzemeler için 2 sayfa daha açıp fatura sayfasında liste yöntemi ile seçebiliyorum.

Sorum şu : Fatura sayfasındaki müşteri seçimi hücresi olan D2 de müşteriyi seçtiğimde , D9 hücresine müşteriler sayfasında J4 hücresindeki vergi dairesinin otomatik gelmesi ve aynı zamanda G9 hücresine de müşteriler sayfası K4 hücresindeki vergi numarasının gelmesi.

Hazırladığım dosya alttaki linkte mevcuttur. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

fatura

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22/12/2022
Örneğinizde gördüğüm kadar 1 Müşteri var ve 3 ayrı vergi numarası var.Hani vergi numarası geleçek.Ben mi yanlış anlıyorum acaba?Birde Ünvan ve adres birleştirilmiş.Birleştirilmiş hücreler kullanılmış.Bunlar dan kaçınmanızda çözüm için ve kullanım için yarar var.

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Her satırda ayrı bir müşteri olacak , mevcut bulunanlar test amaçlı kayıt edildi. Fatura sayfasındaki D2 listeden müşteriler sayfasındaki C4 seçildiğinde ;
fatura sayfasındaki vergi dairesi yerine müşteriler sayfasındaki j4 aynı zamanda vergi no yerine de müşteriler sayfasındaki K4 ün gelmesini istiyorum.
Yani her müşteri seçiminde , kendi satırının devamındaki vergi dairesi ve vergi numarası otomatik olarak gelmeli .

Biraz karışık oldu gibi ama umarım anlatabilmişimdir :)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Merhaba ;

Fatura yazdırmak için bir sayfa oluşturdum . Müşteriler ve Malzemeler için 2 sayfa daha açıp fatura sayfasında liste yöntemi ile seçebiliyorum.

Sorum şu : Fatura sayfasındaki müşteri seçimi hücresi olan D2 de müşteriyi seçtiğimde , D9 hücresine müşteriler sayfasında J4 hücresindeki vergi dairesinin otomatik gelmesi ve aynı zamanda G9 hücresine de müşteriler sayfası K4 hücresindeki vergi numarasının gelmesi.

Hazırladığım dosya alttaki linkte mevcuttur. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

fatura
Sevgili Söztemel, sana farklı bir yöntem önermek isterim, öncelikle müşterilerine sıra numarası vermelisin, daha sonra fatura kesme sayfandaki gruplama yerine yazdırma alanı dışındaki mesela r3 hücresine fatura kesmek istediğin müşteri sıra numarasını yazarsın. daha sonra adres müşteri adı alanına, düşey ara formülü ile bu sayıyı müşteriler listesinden aratıp bulabilirsin, aynı şeyi yine vergi dairesi adı ve vergi dairesi numarası içinde yaparsan tek yapman gereken r3 ü değiştirmek olacaktır. Ayrıca Malzemeler içinde aynı yöntemi izlerseniz verim alacağınıza inanıyorum.

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Sayın kepetto , öncelikle önerin için teşekkür ederim. Bu oluşturacağım sayfayı bilgisayar bilgisi çok zayıf olan bir arkadaşım iş yerinde fatura kesmek için kullanacak. O yüzden liste formülü tercih ettim ki her keseceği faturada açılan listeden faturayı keseceği müşteriyi rahatça seçebilsin. Tek takıldığım yer vergi dairesi ve vergi numarası bölümlerini ayrıca girmekle uğraşmasın istiyorum.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Ev ve İş 2013 - 32 bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21/12/2022
Vergi Dairesi yazan kısma =DÜŞEYARA(D2;MÜŞTERİLER!C4:K18;8;YANLIŞ)
Vergi Numarası kısmına =DÜŞEYARA(D2;MÜŞTERİLER!C4:K6;9;YANLIŞ)
formülleri yapıştır. Formül kapsama alanını genişletebilirsin.

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Vergi Dairesi yazan kısma =DÜŞEYARA(D2;MÜŞTERİLER!C4:K18;8;YANLIŞ)
Vergi Numarası kısmına =DÜŞEYARA(D2;MÜŞTERİLER!C4:K6;9;YANLIŞ)
formülleri yapıştır. Formül kapsama alanını genişletebilirsin.
zehirlee , çok teşekkür ederim. Tam olarak aradığım buydu.