hücre değerine göre koşullu resim yükleme

Selam arkadaşlar
Bu benim bu forumda ilk mesajım.
sorum ise pc min d sürücüsünde var olam 15 20 kadar wmf dosyasını hücre değerine göre istediğim hücreye otomatik ortalayarak yüklenmesini, hücre değeri değiştiğindeyse eski resimin silinip yenisinin yüklenmesini istiyorum. yok olmaz derseniz excelin içinde grupladığım dosyalarıda yükletebilirim. forumda bulduğum örnekler istediğimi karşılamayor ve macro yazımındanda pek anlamam.size birde örnek dosya yolluyorum.
şimdiden teşekkürler

Merhaba
İlginize teşekkürler ancak bu örneği inceledim fakat çalımıyor.hatta siz linki yolladığınızda tekrar inceledim ama çalışmıyor

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Linkteki tüm dosyaları mutlaka inceleyin, hepsi çalışıyor fakat bunun için dosyaları bilgisayarınıza kopyalamanız gereklidir.

yusmax, verdiğim linkteki dosyayı indirin. (download yapabilmeniz alttaki free butonuna tıklayıp için bir müddet beklemeniz gerkiyor- Dosya: film.zip)

http://rapidshare.de/files/807358/film.zip.html

Burdaki dosya ve klasörleri zipten çıkarın. Poster klasörünü belgelerim içerisine atın ve excel belgesindeki source sayfasındaki resim kısayolunu değiştirin(sarı olan yer). Bunları yaptıktan sonra Display sayfasında kırmızı alana 10-20 arası bir rakam girdiğinizde resim eklenecektir. Display sayfasında birkaç farklı resim ekleme ve görüntüleme yöntemi mevcut. Bunlardan biri işinizi görebilir. (Dosya biraz karmaşık olabilir. Kendime göre düzenlemiştim)

selam
dosyayı indirdim ancak çok karmaşık geldi açıkcası çözemedim.benim yolladığım örneğe göre kodları nasıl değiştireceğimi bulamadım.

selam dosyayı indirdim ancak "file not found" hatası veriyor. c:\resim\4.jpg konumunda resimler bulunduğu halde.hdd den yüklemede sorun yapıyor sanırım.excel sayfası içinde olsa resim veya gruplanmış objeleri yüklesede olabilir.çok teşekkür ederim

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Merhaba;

Resimlerin Excel sayfası üzerinde olması durumuna göre ekli örneği inceleyebilirsiniz...

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Tekrar merhaba;

PC'i daha az yoran, güncellenmiş versiyon ektedir....

selam evet istediğim fonksiyon olaak bu idi fakat benim sayfadaki resimler dikdörtgen ama kod sadece karesel resimleri gösteriyor.kodları incelem ama nafile resim tam görünmüyor ve hemde istediğim hücreye nasıl konumlandırcağım bu şekilleri.ben bir örnek daha hazırladım orada tam olarak anlatabilirim sanırım.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Ekli dosyayı inceleyiniz. Kod satırların çokluğu resimlerin sayısına bağlıdır. İşe yarar mı-yaramaz mı onu bilmiyorum? A1 hücresinin Veri Doğrulamadaki değerleri seçerek sonucu gözlemleyiniz.

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Sayın Seyit Tiken, sizin dosyadaki Picture tanımları nasıl yapılıyor ve bu dosyalar nerede tutuluyor ? Teşekkürler.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Bunun mantığı çok basittir. Excel üzerine herhangi bir resim kopyalayın veya getirin > Üzerine Tıklayın > Solüst tarafta resim no.su gözükür(ad tanımlama) > Bunu kod içinde kullandığınız takdirde işlem gerçekleşir. Herhangi bir dosyada tutulmuyor.

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Paylaşım İçin Teşekkürler

Arkadaşlar paylaşım için teşekkürler. Çok yararlandım. Özellikle inFiesta'nın dosyası tam bana göre, benim seviyeme çok uygun düştü.

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Image1_Click e bağlı fotoğraf boyutu nasıl değiştirilir ?

Cevabı da kendim vereyim. Design Mode isimli tool'u tıklayıp, gerekli düzeltmeyi yaptıktan sonra, tool'a tekrar tıklayıp pasif hale getirmek gerekiyor.

Son düzenleme: