Soru Hücre içerisinde ilk küçük harf ile başlayan metni ve sonraki metni bulma

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Büyük harfle aranan veri SPOR ise yardımcı sütuna gerek kalmaz.. Ben bu tarz verilerin fazla olabileceğini düşünerek yardımcı sütun kullandım. Bu şekli ile daha esnek bir yapısı var. Diğer türlü farklı kelimeler çıktıkça formüle manuel müdahale etmek zorunda kalacaksınız.

By.TRabZonLutm

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-01-2029
Büyük harfle aranan veri SPOR ise yardımcı sütuna gerek kalmaz.. Ben bu tarz verilerin fazla olabileceğini düşünerek yardımcı sütun kullandım. Bu şekli ile daha esnek bir yapısı var. Diğer türlü farklı kelimeler çıktıkça formüle manuel müdahale etmek zorunda kalacaksınız.
Evet hocam onu farkettim :) ben mantığını anlarsam formüle ekleme yaparım diye düşünüyorum. Çalıştığım kitap korumalı olduğu için biryerlere birseyler yazamıyorum tek formülle çözmeye çalışıyorum. Kelimeler daha da fazla olabilir mantığını amlamam yeterli olacaktır🙂

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Çok teşekkürler hocam, yardımcı sütun kullanmadan tek formül ile halledebilir miyiz, bir de son olarak sonu SPOR veya ÖĞRT. ile biten devaminda hiçbisey olmayanları da alabilir mi?
Bu talebiniz için örnek verebilirmisiniz.

By.TRabZonLutm

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-01-2029
Hocam sorunsuz gibi oldu, sadece cumle ÖĞRT. ile bitiyorsa ÖĞRT. olarak alsın, devamında küçük harf ile başlayan metin varsa normal devam etsin.
Tümü büyük harf ise sonu coğrafya ile bitiyorsa önceki metni de alsin, metin bazen bir kelime veya iki kelime olabiliyor.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Üstteki mesajımdaki eki tekrar güncelledim. Denersiniz...

Yeni talepleriniz olacaksa lütfen kendiniz formüle ekleme yapınız.