Hücre içerisinde kelime arama

Excel Vers. ve Dili
2010
Selam arkadaşlar, konuda dolaştım aradım ama bulamadım, bu sebeple ilk başlığımı açtım

elimde 13,600 satırlık uzun bir liste var ve bu listenin "H" sütununda çok uzun cümlelerle şirket bilgileri var
bana lazım olan "H" sütünunda yer alan hücre içerisinde örneğin "building" sözcüğü varsa "I" sütununda o satırın bulunduğu yere * ya da b işareti koyması

=if seçeneğini kullanmayı denedim ancak başarılı olamadım, yardımcı olursanız çok sevinirirm şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:

asi_kral

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Merhaba
Dosya ekler misiniz_?

Excel Vers. ve Dili
2010
Sadece içinde istediğim sözcüğün geçtiği hücrenin yanındaki boş hücreye * koymak için gerekli olan =IF formülünü yazmanız dahi yeterli, kusura bakmayın vaktinizi alıyorum

lark

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2021 / Türkçe
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(MBUL("building";H1;1));"b";"*")
Kod:
=if(iserror(search("building";H1;1));"b";"*")
aşağı doğru kopyalayın.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2010
Maalesef işe yaramadı
Verdiğiniz kodu ekledim, h sütununun yanında yer alan satırda * çıkmasını bekledim ama hiç bir işe yaramadı
acaba tekrar bakmanız ya da eklenen dosyaya sizin bu işlemi yaparak "I" sütununda "*" yada ona benzer bir işaret olmasını sağlayabilirmisiniz
dosya burada http://www.musavirlikler.gov.tr/upload/KAZ/Tüm Şirketler.xls

Excel Vers. ve Dili
2003- english
hücrelerde kayma olmuş doğru formül

=EĞER(EHATALIYSA(MBUL("building";H3;1));"b";"*")

şeklinde olmalı. Benim işimi de gördü bu formül ama durumu biraz daha geliştirme imkanımız var mıdır?

Mesela bir metin içinde "ahmet arabayı 800 km ileri sürdü" arama yaparak km nin yanındaki değeri buldurma ve başka bir sütuna yazma şansımız var mıdır?

asi_kral

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Merhaba
Kod:
=EĞER(ESAYIYSA(MBUL("building";$H3));"*";"")
Bu formülü dener misiniz_?
Kod:
=IF(ISNUMBER(SEARCH("building";$H3));"*";"")