hücre içindeki bir sayıdan parça alıp başka formülde kullanılabilir mi

Excel Vers. ve Dili
Exel 2003 (11.8320.8221) SP3 Türkçe
benim de öğrenmek istediğim hücre içindeki bir sayıdan
tek tek rakamları alıp başka formüllerde kullanabilir miyiz?

örneğin: ABCDEFG bir hücredeki bir sayı olsun,
başka bir hücrede =(E*5+G*3+C*7) gibi bir formül yazılabilir mi?

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
benim de öğrenmek istediğim hücre içindeki bir sayıdan
tek tek rakamları alıp başka formüllerde kullanabilir miyiz?

örneğin: ABCDEFG bir hücredeki bir sayı olsun,
başka bir hücrede =(E*5+G*3+C*7) gibi bir formül yazılabilir mi?
PARÇAAL fonksiyonu ile Evet yazılabilir.

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
Burada denklem mi yazmak isteniyor .Harflerin yerine daha sonra sayi getirip hesaplanmasımı tasarlanıyor yoksa formulde verildigi gibi sadece yazımmı soruyu tam anlayamadım .

Excel Vers. ve Dili
Exel 2003 (11.8320.8221) SP3 Türkçe
denklem değil bir sayıda tek tek rakamları alıp başka yerde kullanmak istiyodum,
bir önceki mesajdan cevabımı aldım, sağolun.

benim amacım: bir ödevi exel'de formülledim ancak parametreleri öğrenci numarasının farklı rakamlarından almamız gerekiyor.
bunu bikaç öğrenci için nası formülize ederiz diye sordum.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Doğru anladıysam bu istedikleriniz yapılır. Küçük bir örnek dosya hazırlayarak yapmak istediklerinizi dosya üzerinde açıklarsanız daha kısa ve yanıtlar alırsınız..

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Merhabalar;

Konulara gösterilen ilgi için teşekkür ederim. Elimden geldiğince forumdaki yazıları takip ederek exceli geliştiriyorum. Fakat şu anda bir problemle karşılaştım ve çözemiyorum.Biraz araştırma yaptım yine neiceye ulaşamadım. Umarım doğru yere yazıyorumdur. (Excel 2007 - ingilizce versiyonu kullanıyorum) Türkçe versiyonunu yükleyemedim. Ama ingilizceyi çözmeye çalışıyorum.

1. Mevcut excel datası üzerinde bulunan numaraları yurt dışı çıkışlı arama yapmak istiyorum. Bunun için =sip yazdım ama değişmedi. Eksik birşeyler var sanırım.

2. Tüm Numaraların önüne 0049 eklemek istiyorum. =yerinekoy(h2:" "," ") yaptım ama OLMADI.

2. Bu aramaları Voipwise üzerinden yapmak istiyorum. nasıl yönlendirebilirim.

Köprü kurarak denediğimde herhangi bir sonuç alamıyorum. Umarım açıklayıcı olmuşumdur. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardandestek bekliyorum teşekkürler

Son düzenleme:

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
hucre biçimlendire gel oradan istege baglı biçimlendirmeyi sec ustteki genelin altındaki sıfır değerine "0049" formulunu yaz onayla hucreye hangi sayıyı yazarsanız yazınız sonucunuzun basına 0049 ifadesi gelecektir formul bu "0049"0 kolay gelsin

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Parametre, desteğin için gerçekten teşekkür ederim. telefona yönlendirmeolayını çözemesemde başına 0049 koymayı başardım. Kopyala yapıştır yaptırarak geçişlerini gerçekleştirebiliyorum.