Merhaba.
Farklı programlardan aldığımız mizanlarda Hesap kod kısımları bazen sayı bazen metin formatında geliyor. Bende İlgili hücre biçimini değiştirdikten sonra yeni biçimlendirmenin aktif olabilmesi için aşağıdaki kodu kullanıyorum ancak istediğim sonuç oluşmuyor. Belirttiğim sütundaki her hücreye girecek ve çıkacak bir kod var mı? ( Klavyeden F2 ve Enter yapar gibi.)
Sub GirCik()
For i = 2 To Range("B65536").End(3).Row
Range("B" & i).Select
Application.SendKeys "{F2}"
Application.SendKeys "{ENTER}"
Next i
End Sub
Kod çalışınca döngü bitmesine rağmen satır boyunca ve dolu hücre sayısınca F2 , Enter yapmaya devam ediyor.
Ayrıca bu kod çalıştıktan sonra NumLock ve CapsLock pasif oluyor. Yani sayı bloğunu kod çalışmadan önce kullana biliyorken kod çalıştıktan sonra kullana bilmek için tekrar Num Lock a basmam gerekiyor. Insert de aktif oluyor.
Örnek Dosya:
http://www.dosya.tc/server10/68mt12/OrnekMizan.xls.html
Formda konuyla ilgili aşağıdaki kodu da buldum ancak sonuç değişmedi
Sub test2()
Dim c As Range
For Each c In Range("A1:A6000").Cells
c.Select
SendKeys "{F2}", True
SendKeys "{ENTER}", True
Next
End Sub
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Farklı programlardan aldığımız mizanlarda Hesap kod kısımları bazen sayı bazen metin formatında geliyor. Bende İlgili hücre biçimini değiştirdikten sonra yeni biçimlendirmenin aktif olabilmesi için aşağıdaki kodu kullanıyorum ancak istediğim sonuç oluşmuyor. Belirttiğim sütundaki her hücreye girecek ve çıkacak bir kod var mı? ( Klavyeden F2 ve Enter yapar gibi.)
Sub GirCik()
For i = 2 To Range("B65536").End(3).Row
Range("B" & i).Select
Application.SendKeys "{F2}"
Application.SendKeys "{ENTER}"
Next i
End Sub
Kod çalışınca döngü bitmesine rağmen satır boyunca ve dolu hücre sayısınca F2 , Enter yapmaya devam ediyor.
Ayrıca bu kod çalıştıktan sonra NumLock ve CapsLock pasif oluyor. Yani sayı bloğunu kod çalışmadan önce kullana biliyorken kod çalıştıktan sonra kullana bilmek için tekrar Num Lock a basmam gerekiyor. Insert de aktif oluyor.
Örnek Dosya:
http://www.dosya.tc/server10/68mt12/OrnekMizan.xls.html
Formda konuyla ilgili aşağıdaki kodu da buldum ancak sonuç değişmedi
Sub test2()
Dim c As Range
For Each c In Range("A1:A6000").Cells
c.Select
SendKeys "{F2}", True
SendKeys "{ENTER}", True
Next
End Sub
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Son düzenleme: