hücre parçalama

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
yapmak istediğim listemde fatura seri ve sıra numarası bitişik olan yada fatura serisi yazılmamış olan listede serisi yazılanların serisini listeden almak böylece fatura serisini ve sayısını ayırmak istiyorum fatura serisi olmayanların serisini daha sonra kendim girmek için seri no kısmına yok veya boş bırakabilirmiyim. örnek liste ekte gönderiyorum şimdiden herkese teşekkürler

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
yapmak istediğim listemde fatura seri ve sıra numarası bitişik olan yada fatura serisi yazılmamış olan listede serisi yazılanların serisini listeden almak böylece fatura serisini ve sayısını ayırmak istiyorum fatura serisi olmayanların serisini daha sonra kendim girmek için seri no kısmına yok veya boş bırakabilirmiyim. örnek liste ekte gönderiyorum şimdiden herkese teşekkürler
merhaba
istediğinizi bir KTF kodu ile yaptım
bu kodu boş bir modüle kopyalayınız
Kod:
Function Rakam_kelime(txt As String, Optional num As Boolean = True)
Dim m As Object
With CreateObject("VBScript.RegExp")
.Pattern = "[^A-Za-z]+"
.Global = True
If num Then
For Each m In .Execute(txt)
Rakam_kelime = Rakam_kelime & m.Value
Next
Else
Rakam_kelime = .Replace(txt, "")
End If
End With
End Function
hücreye ise
harf yazdırmak için
Kod:
=Rakam_kelime(B3;0)
rakam yazdırmak için
Kod:
=Rakam_kelime(B3)
not : ktf (ç)alıntıdır.
örnek dosyayı inceleyiniz

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
çok teşekkür ederim süper bişey olmuş eline sağlık

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
ihsan kardeş formülünü kendi listeme kopyaladım ama olmadı neden olabilir acaba bir fikrin varmı

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
şunu belirtiyim ben sadece rakam_kelime formülünü kendi listemdeki söz konusu hücreye uyarladım yanlış mı yaptım acaba tşkler

İ

İhsan Tank

Misafir
ihsan kardeş formülünü kendi listeme kopyaladım ama olmadı neden olabilir acaba bir fikrin varmı
merhaba

2. mesajımda belirrtiğim gibi module bir kod kopyalamanız gerekmektedir.
ktf : özel kod demektir. ( kişiye tanımlı fonksiyon ) o yüzden bundan normal fonksiyon olarak çalışmaz.
yapamazsanız gönderin düzenliyeyim

Son düzenleme: