Hücrede kayıtlı ay ismine göre hücrelerde tarih ve gün açmak

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
Merhabalar, şayet olabiliyor ise,

B2 hücresindeki ay adına (Örn;Mayıs) göre ;

C2:AG3 hücrelerine, tarihleri,

C4:AG4 hücrelerine de günleri otomatikman getirtmek ve bu işlemleri çalışma kitabındaki tüm sayfalara uygulamak istemekteyim,

İlgilenen üyelerimize teşekkür ederim,saygılarımla.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
aşağıdaki linkde "tarih hesapları_fonksiyon ve makro örneği.xls" dosyasındaki örnek sizin istediğiniz dosya. kendi çalışmanıza adapte etmeye çalışın. olmazsa arkadaşlarımız yardımcı olacaklardır.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=41324

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
merhaba
aşağıdaki linkde "tarih hesapları_fonksiyon ve makro örneği.xls" dosyasındaki örnek sizin istediğiniz dosya. kendi çalışmanıza adapte etmeye çalışın. olmazsa arkadaşlarımız yardımcı olacaklardır.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=41324
Sayın uzmanamele, ilginiz için teşekkür ederim, ancak oradaki çözüm ile beklediğim çözümü bağdaştıramadım, belki de benim yetersizliğimdir, artık çözüm beklemekteyim, tekrar teşekkürler.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
syn 1Al2Ver, makro ile çözüm mü istiyorsunuz yoksa yerleşik fonksiyonlarla çözüm işinizi görür mü?
arkadaşlar yardımcı olacaklardır.
benim mesai bitti :) çözüm gelmezse sorunuzu yarın tekrar gündeme getirin, iyi çalışmalar.

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
merhaba
syn 1Al2Ver, makro ile çözüm mü istiyorsunuz yoksa yerleşik fonksiyonlarla çözüm işinizi görür mü?
arkadaşlar yardımcı olacaklardır.
benim mesai bitti :) çözüm gelmezse sorunuzu yarın tekrar gündeme getirin, iyi çalışmalar.
Sayın uzmanamele, tekrar merhaba, yerleşik fonksiyon ile yada macro ile fark etmez, ancak tüm sayfalara uygulanacağı için macro olabilir diye düşündüm ve başlığı macro'ya açtım, şayet bu işlem fonksiyon ile de olabiliyor ise sorun teşkil etmez,

Tekrar teşekkür ederim, size de iyi çalışmalar dilerim, saygılarımla.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
syn 1Al2Ver,
bahsettiğim dosyayı indirip inceleyiniz. kendi dosyanız için çözümü bulacağınızdan eminim, ben size inanıyorum, sizde kendinize güvenin.
olmazsa yarın sabah görüşürüz.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Örnek dosyayı incelermisiniz. İstediğiniz bu mu?

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
Merhaba,

Örnek dosyayı incelermisiniz. İstediğiniz bu mu?
Sayın espiyonajl, merhabalar, evet çözüm budur,

Formüllerin başka sayfalarda da çalışması için, ilgili sayfaların C2 hücresine, "Aylık" sayfasının C2 hücresini referans gösterirsek başarılı olurmuyuz, teşekkür ederim, saygılarımla.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Soruyu yanlış anlamışta olabilirim,

C2 ,D2 ve C3Hücrelerindeki Formülleri ilgili sayfalara yazdıktan sonra, D2 ve C3 Hücresindeki Formülü son hücreye kadar kopyalamanız gerekmektedir..

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
Merhaba,

Soruyu yanlış anlamışta olabilirim,

C2 ,D2 ve C3Hücrelerindeki Formülleri ilgili sayfalara yazdıktan sonra, D2 ve C3 Hücresindeki Formülü son hücreye kadar kopyalamanız gerekmektedir..
Sayın espiyonajl, evet anladım, uzun bir zaman diliminde deneyip bakacağım, sonuçlar olumsuz olur ise tekrar yardımınızı rica edeceğim, umarım sizi üzmüyorumdur, ilginiz için tekrar teşekkür ederim, saygılarımla.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Sayın 1Al2Ver, tabiki üzmüyorsunuz aksine yardımcı olabildiğim için mutlu oluyorum. Butür şeyler düşünmeyin lütfen. Bir problem olursa elimden geleni yine yapmaya çalışırım..

Sevgi ve Saygılarımla,

İyi çalışmalar..

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
Merhaba,

Sayın 1Al2Ver, tabiki üzmüyorsunuz aksine yardımcı olabildiğim için mutlu oluyorum. Butür şeyler düşünmeyin lütfen. Bir problem olursa elimden geleni yine yapmaya çalışırım..

Sevgi ve Saygılarımla,

İyi çalışmalar..
Sayın espiyonajl, güzel ve cesaretlendirici cümleleriniz için çok teşekkür ederim, sağolun,

Formüllerinizi diğer sayfalara kopyaladım, sorun yok, herşey arzuladığım gibi seyretmekte, bu çözüm ile her ay sayfalar bazında yaptığım işlemin yükünden kurtulmuş oldum, saygılarımla.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Ben teşekkür ederim. İşinize yaradığına sevindim.

İyi çalışmalar..