Hücredeki değer diğer sayfaya atsın ve alt alta sıralansın

Excel Vers. ve Dili
2003
Selamlar arkadaşlar,

Cari hesaplarla ilgili bir tablo yaptım.Tabloda sipariş formu düzenledim.Sipariş formunu düzenledikçe müşterinin aldığı malzemeler diğer sayfaya alt alta sıralansın istiyorum.Fakat sipariş formu sürekli değişeceği için diğer sayfanın silinmemesi gerekiyor.Tarihine göre alt alta sıralanması gerekiyor. Yani amacım şu;müşteri sipariş verdikçe bugüne kadar verdiği toplam siparişleri görmek istiyorum.Ama sipariş formu sürekli değişiyor.Diğer verilerin her eklenişte alt alta sıralanması lazım. Yardımcı olabilir misiniz acaba ?

Dosya ektedir.

Yapmak istediğim tam olarak şu ;

Anasayfada tüm firmalar mevcut.Firmalara ayrı ayrı sayfalarda detay verdim.Sayfasına köprü oluşturdum.1 no lu tablo örnek.1 no lu tablo da 3.sayfada sipariş fişi mevcut.Yanında da firmanın bugüne kadar aldığı toplam malzeme formu var.Sipariş fişi yazılırken toplam mallar formuna tarihi ile birlikte malzemenin atması gerek.Fakat sipariş fişi sürekli yenilendiği için toplam malzemeler kısmındaki malların silinmemesi gerekiyor. Yani sipariş yazdıkça tarihi ile birlikte alt satıra işlensin istiyoruz. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Sorunuzu anlayamadım. Yeni bir örnek çalışma ekleyerek çalışmanın içinde yapılması gerekenleri örnekler vererek detaylı açıklarmısınız.

.

Excel Vers. ve Dili
2003
Açıklamaya çalışayım;

anasayfada yaklaşık 400 adet firmanın ünvanları illeri ve bölgeleri yazacak.Her firmaya özel sayfa açacağım ve linklerle her firmayı sayfasına yönlendireceğim.yani a firmasına tıkladığımda onunla ilgili tüm detayları ve notları görüp ayrıca o firma adına sipariş formu hazırlayıp, aldığı toplam malları tek kalemde görebilmeliyim. ayrıca firmaların kendilerine özel birim fiyatlarını görebileceğim.aynı zamanda aynı formlarla teklif geçebileceğim.

örneğin anasayfadan 1 no lu firmaya tıkladığımda 1 no lu sayfa açılacak.Tabi boşluklar henüz doldurulmadı.Firmaların ünvan ve adres bilgileri yazıldığında hazırlanan tüm firmalara yönlendirme ile yazılmış olacak.benim sorunum yanyana formlar arasında 3.nolu sayfadaki sipariş formu ile hemen yan sayfasındaki toplam mallar arasındaki bağlantıda. Ben müşteri adına sipariş formunu düzenleyip depoya gönderiyorum.Yani o mal gitmiş demektir bu.ben sipariş formunu doldurduğumda aynı anda o mallar yandaki tablodaki alanlarına atmalı.diyelim müşterinin ilk siparişi attı.2.sipariş geldiğinde sipariş formu haliyle yeniden düzenlenecek.yeni siparişi geçerken aynı anda yan tabloda 2.satıra atmalı.3.sipariş 3.satıra atmalı.tabi sipariş formu hep yeniden düzenlenip bi önceki silineceği için yandaki tablonun alt alta devam edip silinmemesi orda kaydedilmesi gerekiyor. Tabii diyeceksiniz ki ;sipariş tablosunda 44 ürün var yan tabloda daha az.ben yan tabloyu çok detaylı tutmak istemediğim için yani bazı malzemelerin sadece ana grubu bilinmesi yeterli olduğu için o şekilde düzenledim.tabii fabrikaya ana grupla siparişi çekemiyorum. HEr grubun yaklaşık 4 cinsi var.yani 9 mm malzemenin 4 çeşidi varsa o 4 çeşit tek hücrede toplanabilir.ayrıca ürün adetleri 30-60-90-120 vadelerin altında yazacak. yani x malzemesi 60 gün vadeli olarak 1.000 kg şeklinde verildiği görülecek.

Umarım anlatabilmişimdir.Muhasebe programı ile bu tarz bi işlem yapamıyorum ne yazık ki.ayrıca hataya çok müsait oluyor.bir çok kişi aynı anda kullandığı için.Eğer bu tabloyu bitirebilirsem şirkette en az 10 kişinin işleri sonderece azalmış olacak.Tabi bu tabloya birçok form eklenecek.Tek tıkla herşey ekranda halledilmiş olacak. çok büyük zaman kazandıracak.ilginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

(Şu an excel olmayan bir makinada olduğum için örnekli dosya ekleyemiyorum.)